Wednesday, December 31, 2008

Hajat tecapai..:)

currently surf tenet from CheMie' gummy lappy...
wanna surf from my fruitheart, but cannot lor..dunno y..(puas sdh ku godek2 smlm,smpi dua2 laptop ndak boleh sdh connect..uwaa..)
so,mlm ni malas mau kasi rosak mood, surf jak guna apa yg ada..:)

beberapa jam lagi mau new year sdh ooo...
wah...excited ka?? ndak la ya...:p
ke mana kita di mlm thn baru ni??
for me, di umah jak..
menjaga umah ni..takut lari bh umah ni..biasa la..ada kakinya.:p

siang td kn ku boring2 ckit..susah ati jugak bh...
yalah..pasal itu surat..
tp, after kwn2 ku buat lawak, bleh la ku lupakan kejap..

then,dtg la pulak idea nakal..
mau eskep keja..(tumbuh sdh tanduk..):p

cm yg ku cakap di entry bawah ni, ku mau cuti..
mau rehat2..mau enjoy2...

then, td tak tau dr mana dtgnya idea tu.
ku eskep keja sbb p tgk wyg..hahahaha..matey la jugak..
teda la eskep apa pn..dengan keizinan bos jugak..
ku minta balik 2 jam lebih awl..sebab itu jak show yg ada..
eh..ada jugak malam..tp, mustahil la..mau jaga umah bekaki bh pulak kn..:p

mau tau ku tgk crita apa??
crita yg ku idam2kan la..
TWILiGHT....

ari ni kn, banyk juga buat ku hepy...(adiah tahun baru kali kn..:) )

antaranya:

1. dapat nengok Twilight...thanx ya org yg bawa tu...
2. dapat sdh result sem 2 + 3 DPLI ku..alhamdulillah..kira best jugak result ku..menaik..CGPA pn ok..:) dapat jga ku mengejar org yg terlalu ke depan masa sem 1..:)

3. dapat perfume baru..hihi...sales di Body Shop tinggal 2 ari jak..tu yg dr tgk twilight, trus p Body Shop pl..dpt la harga murah juga..lagi, aku tukar lagi perfume ku..haha..kasi sama ngn losyen ku jugak..:p td balik umah, ku try, best la baunya..sempat lg ku promote juga ngn kwn kerja ku..mesti besok dorg p jg tu..:p

4. dapat surf tenet ngn aman..hihi..(tambahan jak ni..)

eh...cm ku dengar letup2 ja tu..awal juga klu bunga api kn..hihi..

bah...Selamat Tahun Baru semua....

Bosan??



begini kali keadaan sy sekarang..
maybe lagi teruk..
eh..ndak..kurang ckit...
ndak teruk betul lagi..:p

saya rasa bosan sikit jak..
kenapa ya??
mungkin kerana rakan sekerja saya sudah hilang bisa membuat saya ketawa smpi pecah perut..huhu..

bosan sy juga mungkin disebabkan "surat" itu belum sy terima..uwaa...
sy sudah risau..:(

bosan sy juga sebab sy tia tau mau buat keja apa lagi..
tapi, klu tidak buat keja, BOss marah..huhu...

argh!!

sy mau cuti bah...
tapi apa reason sy ar??

pssst : saya rindu zaman belajar..weekend boleh tdo puas2..:p

Tuesday, December 30, 2008

entry BerGambar..






Lelaki Lembut??

Beberapa hari yg lepas dengar MUzik FM…dorg bincang isu LELAKI LEMBUT..hihi..
Korg ade kwn tak yg spesies cam ni??

Dulu zaman sekolah menengah, ak ada gak kwn yg cm ni..jalan melenggang, cakap laju n suara lembut..tapi ku rasa dia masih kategori yang OK..sebab dari cerita yg ku dgr dia masih berminat ngn PEReMPUAN..dgr2 da kawen gak…ak rasa dia memang berjiwa lembut jek..

Masa kat UPM pl, ku memang terdedah ngn golongan cam ni..tapi ku rasa ni tahap yang memang LEMBUT giler..yg da BERTUKAR pn ade.huhu…seram je tgk..
Tapi memang tak dinafikan memang ramai golongan cam ni kat IPT..
Actually, dorang ni memang special ckit..golongan lembut2 ni biasanya punya keyakinan diri yang tinggi, tak pemalu,tahan hati, petah bercakap and pekak kot..ni pandangan ku jek..ku kata pekak sebab dorang pekakkan telinga je dgr ape org lain kata pasal dorg..hihi..tp ku respesct gak ngn dorg ni sbb dorg memang petah bercakap..klu nk lawan cakap, sah2 ku kalah..huhu…

Pernah tak terfikir nape agaknya dorg jadi cam ni??

Banyak faktor..salah satu penyebab adalah persekitaran..mungkin lelaki2 ini membesar bersama2 perempuan sahaja…sebab tu dia berminat nk jadi cam pompuan gak..hihi..maybe la kan..apa yg sebabkan dorg cm tu, dorg je yg tau..

Tapi, korg pernah dgr tak pasal minum air soya ble sebabkan lelaki jadi lembut? hihi..
Ni kwn ku bg tau la..betul or tak, Wallahualam…
Ibu2 mengandung biasanya suka minum soya kn..tapi klu da tau tu baby boy, better kurang2 kan la..klu bdk lelaki cerah sgt pn tak best ape..JAMBU..:p

Ku harap tak la bertambah golongan cam ni..yelah kan..lelaki pn da makin kurang..klu yg kurang tu pn da jadi lembut, sape la lagi nk diharapkn??huhu..boleh hancur Negara cam ni tau…

Klu ada kawan cam ni, jangan la kutuk2..dorg pn ade perasaan..lagi lembut perasaan dorang sebenarnya..sama2 la kita bimbing dorang..tarik dorang balik ke jalan yg benar..:)
Klu kita ikhlas, insyaALLAH org tu berubah gak…

P/s: Ape kejadah ngn pompuan TOMBOY n PENGKID pl??

Mode: pernah berambut pendek dan disangka LELAKI..huhu

Monday, December 29, 2008

got a surprise today!



Awak : Ade pic baru..
Saya : Ye ke? (trus amek hp SE dia...)
tgk kt WallPaper...ade gmbr Box comey...
eh...ape ni??
Awak : hihi..surprise!!
Saya : alalala..mana bendanya ni?
Awak : cari le...hihi..
Saya : i Found It! Tq....:) (senyum smpi ke telinga)



haha..pagi2 da kenekan org..da bg surprise..
tapi , saya suka...ngeh ngeh ngeh...
buat la selalu..:p
saya bebas dari heart attack gak..:p

p/s : saya menggunakan kata ganti diri "saya" sebab sy nk jadi SOPAN ari ni..:p



mode : saya gumbira!!

Selamat Tahun Baru Hijrah 1430H!

Selamat menyambut tahun baru hijrah…
Sedar tak sedar da berlalu lg setahun…

Ade perubahan pada diri tak??
Ade kemajuan atau kemunduran??
Positif or negative?

Hohoho…

Tiap tahun ku berazam utk menjadi yg lebih baik dari yg sebelum2 nya..
Samada tercapai atau tidak azam ku tu, susah ku mau nilai…hihi..
Biar la ALLAH je yg tentukan…

So, tahun ni mau azam apa ek??

1/ Mau jadi anak yg SOLEHAH kepada parents ku..

2/ Mau jadi kakak yg baik kepada adik2 ku n adik ipar ku..

3/ Mau jadi kazen yg rajin n disayangi oleh sanak saudara…

4/ Mau jadi lecturer yang disegani..cewah! (posting pn tak tau bile..berangan je lebih! )

5/ mau jadi HAMBA ALLAH yg bertakwa, beriman dan beramal soleh..insyaALLAH..amiin….


So, ape azam korg pulak? Apapun ku doakan semoga tercapai…


p/s : Jangan lupa baca doa akhir dan awal tahun !!

Sunday, December 28, 2008

I’m currently listening ….

SUARA (Ku Berharap) – HIJAU DAUN…

Ku dapat lagu ni dari adekku yg bongsu…
Bnyk seh lagu2 baru dia..
Setiap kali dgr lagu ni mesti ingt adekku itu…
Huhu..
Miss him so much…
Hope dia ok2 je kat sana…

P/s : adekku stadi jauh…

Mode : berjiwa kakak yang baek jap..:p

Saturday, December 27, 2008

PSS MAWAR STREET

Hai hai hai….

2 ari ku jauh dari tenet..sebabnye ku bertukar tempat keje kejap…
Kejap tak kejap la..
3 ari jugak ku di Petronas Jalan Mawar ni…

Actually Stesen servis petronas ni baru buka..
Before ni tutup sebab pertukaran hak milik..ade la yg kena buat..so petronas di KL tu minta ditutup buat sementara waktu..lebih kurang sebulan gak tutup…
Disebabkan sini tutup, pekerja2 kat stesen kuhara terlebih2 pulak..
Ditambah lagi dgn ak yg berstatus sementara je..hihi…
Tp bila da buka kt sini, bilangan pekerja kira da ok la..
Tapi ku cm dpt keja baru pl..
Ganti org yg cuti…huhu…
Sesiapa yg cuti (clerks + cashier), ku la yg kena ganti…klu ku gak yg kena ganti bebudak pump? Haha..tak mungkin….

Disebabkan 2 org cashier kt PSS Jalan Mawar ni sambut Krismas, ku la yg kena ganti…
Sorg cuti petang, sorg lagi pagi…
Pening juga kepala ku sbb da keja smpi pkl 10.30 mlm, then pagi2 pkl 6.30 pagi keje lagi..huhu…
Sepatutnye ari ni ku da balik ke PSS Kuhara..tapi clerks kat sini minta cuti pl..hihi..takpela..ari ni jek…

Ceritera PSS Mawar Street ckit…

Before ni known as STESEN SERVIS MINYAK AMSARIE…
bila my boss take over, dia tukar la nama…reason kena amek alih??
Sebab money problem la..owner lama da tak boleh teruskan..
dari cerita yg ku dgr, sbb owner lama ada pekerja yg tak jujur..huhu..cian kan?? Hope benda ni tak jadi ngn my Boss…
Klu dibandingkan ngn PSS Kuhara, stesen mawar ni lagi luas n lawa..sebab stesen ni da direnovate..
Cuma stesen ni terletak bukan di jalan utama cam jalan kuhara..
no wonder la klu sales kurang ckit..hihi..but, hope in future ble capai jualan setanding ngn kuhara..:)

Hari ni da balik ke Kuhara..rindu ngn kengkawan kat sana….:)

p/s : kat kuhara boleh surf tenet jugak..;p

mode : NGANTUK!!

Tag oleh Cik Santai

#01 - Describe 10 things about the person who tagged you - cik Santai selalu

Cik Santai Selalu adalah seorang insan yang...

1)bekerja sebagai seorang pendidik di salah sebuah sekolah jauh dr Bandar Tawau..:p
2)PengambuR..bisa pecah perut gue klu ngn org ni...wakakaka..
3)baek ati,jujur,amanah dan yg sewaktu dengannya...
4)pendengar yang setia..u can share anything wif her...
5)suka baca novel..dulu2 i pinjam novel ngn dia..hihi..masih lagi ka ko suka baca novel ar cik Santai??
6)sumtimes tengok dia ni cam takda perasaan..dingin,beku,kaku, muka ketat jak! tp apa dlm atinya dia jak yg tau...
7)berilmu...bnyk benda yg dia tau..bole ja minta pandangan dia ni..
8)diam diam berisi...nmpk jak tak bnyk mulut, tp bila da kenal, MasyaAllah..:)
9)suka menulis..ku rasa la..sbb dia kawan yg reply surat ku smpi 5-6 muka surat.:p
10)suka berSMS..ya ka? ak rasa la..hihi

Kesimpulannya, cik Santai ni best! u shud try be fren wif her..:)

#02 - Now I have to describe 10 things about myself.

alahai..malas la nk crita pasal diri ku..huhu..tapi kena gak..

Me seorang yang.........
1) mempunyai ketinggian tak banyak..means, ku ni rendah jak!
2) bersahabat baik ngn Cermin Mata..tapi itu dulu..means, ku ni rabun! sama ngn Cik santai..:p
3) Tak pandai sgt, tak bodoh sangat..means, ku ni sederhana je!
4) kadang2 ceria, kadang2 monyok...means, ku ni moody! hihi..becareful!
5) ramai kawan..means, ku ni peramah! :p (tapi, betul ape??)
6) suka taip entry, suka tulis diary, suka taip2..means, ku ni suka Menulis!
7) dengar lagu2 yang best..means, ku suka MUZIK!
8) suka teddy bear,benda2 comel..means,ku masih berjiwa kanak-kanak! ;p
9) suka baby n budak2 kecik yg tomey2....means, nO MEANS la...:p
10) suka membaca!

kesimpulannya, ku ni takde yg spesel pn..biasa2 jek...

#03 - At the end, you need to choose 10 people to be tagged and list their names

1) Cik Santai lagi..boleh ka??
2) CIk Munirah
3) Encik Tempe
4) Cikgu Mudin
5) Cik Harajuku
6) encik AdrySabry
7) cik Nonoi
8) Cik Dayah
9) cik Azy
10)Cik Awyn..

sesiapa rajen nk buat pn OK...:)

Wednesday, December 24, 2008

Sabar itu separuh daripada IMAN

ku memang da cukup besabar da skrg ni...
banyak benda yang boleh dibawa bersabar kn..
salah satunye, result posting...

lately ku asek tunggu bile nk tau result penempatan ni..
my familia pn da tanya2..
tapi ak pn tak pasti ape status ku skrng..huhu..
fed up la..

kengkawan DPLI KPM at least da ada harapan..
wpun cam kena main2 je ngn KPM tu..
yelah, ari tu kata 24hb da ble cek result posting..
last2 ari ni tgk, juz utk DPLI Pendidikan Islam..
alahai..sia2 je org tu bedebar..huhu...
td tgk pengumuman, result posting ble tau on 5th Jan 2009..
masa tu bebudak da stat sekolah ke??

tapi, takpe la..
at least dorg ada sumthing yg ble tggu...
tapi ak n kengkawan DPLI KPT camner pl??huhu...
kol pihak KPT pn dorg tak angkat..
ape kejadah la..
mungkin ka ku akan posting March or June??
uwaa...
lambat giler.....
bermakna teperap le ku kat Petronas tu...:(

takpela...bak title entry ni, sabar tu separuh drpd iman..
so, bnyk2 kan la bersabar ye...
Allah sentiasa bersama org2 yg SABAR....

got to go..
nk g iron baju plak..ari ni keje syif petang.
jam tdo ku tak menentu lately ni...
esok keje syif pagi pl....
mungkin ka sakit kepala akan berulang lg??
oh no! jangan la....

hurm.....


~silent mode~

Saturday, December 20, 2008

Titian Kasih Sesuci Iman

Jangankan lelaki biasa
Nabi pun rasa sunyi tanpa wanita
Tanpa mereka, fikiran dan perasaan lelaki akan resah
Masih mencari walau ada segalanya
Apa yang tiada dalam syurga?
Namun Adam tetap rindukan Hawa
Dijadikan wanita dari tulang rusuk yang bengkok itu,
Untuk diluruskan oleh lelaki
Tetapi seandainya lelaki itu sendiri tidak lurus,
Mana mungkin kayu yang bengkok akan menghasilkan bayang lurus..

Luruskanlah wanita dengan jalan yang ditunjukkan oleh ALLAH S.W.T
Kerana mereka diciptakan sebegitu rupa oleh ALLAH,
Didiklah mereka dengan panduanNYA
Janganlah cuba menjinakkan mereka dengan harta
Kerana nanti mereka akan liat..
Janganlah hiburkan mereka dengan kecantikan
Kerana nantinya mereka akan derita…

Kenalkan mereka dengan ALLAH, zat yang kekal
Di situ punca kekuatan dunia!!!
Akal senipis rambutnya, tebalkan ia dengan ilmu
Hati serapuh kaca,kuatkanlah dengan Iman..
Perasaan selembut sutera,hiasilah ia dengan akhlak
Suburkanlah ia, kerana daripada situlah nantinya..
Mereka akan lihat nilaian dan keadilan..

Tuhan..bisikkanlah ke telinga mereka bahawa……
kelembutan bukan suatu kelemahan,
Ia bukan diskriminasi Tuhan..
Sebaliknya,di situ la kasih dan sayang Tuhan..
Jinakkanlah diri kepada ALLAH
Nescaya akan jinaklah segala-galanya dibawa pimpinanmu
Jangan mengharapkan isteri yang semulia Fatimah Az-Zahra
Andai dirimu tidak sehebat Saidina Ali Karamallauwajhah....

Seandainya kamu dapati dirimu
Menyintai seseorang yang tidak membalas cintamu..
Janganlah merasa tersisih
Tiada salahnya menyintai seseorang
Kerana cinta tidak memilih untuk singgah di hati seseorang…

Sekiranya dirimu dicintai oleh seseorang yang tidak kamu cintai,
Anggaplah ia satu penghormatan buat dirimu….
Tetapi kembalikan pengormatan itu dengan cara ikhlas dan jujur
Jangan ambil kesempatan dan janganlah melukakan

Bagaimana kamu menyusuri cinta, begitulah kamu menyusuri dirimu,
Dan setiap hati dan perasaan, mengalami kepedihan dan kebahagiaan yang serupa,
Sekalipun cara kita mengendalikannya berbeza..

Sekiranya kita bercinta, dengan seseorang yang begitu menyintai diri kita,
Dan tiba-tiba, cinta itu memilih untuk pergi….
Tiada siapa harus dipersalahkan, relakan cinta itu pergi…
Kerana setiap yang berlaku, ada maksud yang tersembunyi..
Dan kita akan menyedari..apabila masa silih berganti…

Ingatlah jangan terlalu memilih cinta,
Kerana cinta itu sendiri akan memilih untuk singgah di hati sesiapa..
Kamu hanya perlu menerima kehadiran cinta itu, dengan segala misteri di dalamnya,
Apabila ia datang mengetuk pintu hatimu..
Nikmatinya sebagaimana ia membuat hidupmu bahagia dan bebaskanlah ia…


Cinta tidak semestinya mambawa kebahagiaan dan keindahan..
Cinta juga adalahpemusnah dan boleh membawa kepada kekecewaan yang panjang..
Oleh itu, berhati-hati lah dalam menyambut atau menerima huluran cinta dari seseorang…

Cinta itu satu seksaan jika tiada kepastian,
Jiwa pasti gelisah dalam meniti sebuah kepastian,
Gelisah memikirkan sama ada cinta yang dihulur bersalah
Atau hanya bertepuk sebelah tangan

Apa jua keputusan yang bakal diterima. . . . . .
Tabahkanlah hatimu selalu kerana tidak semua impian
Dan kehendak kita menjadi milik kita.

Cinta tidak semestinya diakhiri dengan perkahwinan . . . .
Perkahwinan tanpa cinta tidak semestinya gagal,
Keyakinan, kejujuran dan keredhaan Allah,
Adalah segala-galanya. . . . .


IKHLAS UNTUK RENUNGAN BERSAMA

Thursday, December 18, 2008

Kerja Lagi..

ku stat keja ari ni..
syif petang pl...
sempat la rehat pagi td..

balik keja ni, bnyk pl crita hangat..
semua menyakitkan ati..
menjengkelkan..
huhu...

satu lagi, 20hb ni dgr2 result posting da nk kuar..
ak punya la takut..
smpi termimpi2..haha...
hope dpt tmpt yg ok2..hihi...

bnyk keja nk buat lg ni..
3 ari cuti cm 3 bulan pl..huhu..

k ..adios!

Wednesday, December 17, 2008

epy Bird DaY

Its anoher day for u..
God picked anoher petals on your flower,
wishing your flowers may bloom for year...

It must have been a rainy day when u were born..
but,
it wasnt really rain..
the sky was crying because..
it lost his most beautiful angel...

semua ni untuk bday boy n girl...
CiK Moon n Cigu Jep...
dorg kongsi hari lahir..tapi tahun yg beza..hihi..

-- epy burfday kawan2 ku ---

to Moon : ak da lama rasa umur 24...ko baru nk join..alahai...nyway, welcome to the 24 club..:p cepat2 kawen tau!!

to Jep : ko masih belum sebaya ngan aku..cepat2 la kejar umur ak..:p

Monday, December 15, 2008

Homey

Back to the place that i can call "HOME"..

Masa korg baca entry ni, ku pun da jejak kaki ke tempat yang lama ku da tak pegi..itu pn klu selamat la..hihi...

actually memang da lama ku tak g sini...ntah la napa..keadaan tak mengizinkan kot..
keje and study kn...ak selalu nk g sini, tapi memang selalu tak dpt..
dulu2 selalu mengelak gak..tak nk stay lama2...
tapi bila da lama tak g, rindu pl..
yelah..manusia kn..
bila ada, tak hargai..bila takde, baru tercari2...haha..manusia...normal la kan...

this is a place that i can call home...my homey..not exactly my home..my parents home la..ku takde umah lg...tapi memang teringin nk ade umah..selera ak terhadap umah lg tinggi banding keta..hihi..selera besar beb...:p

i love dis place...yup! really...
tempat ku membesar..wpun tak besar sgt la..;p
tempat ku bermanja2 ngn parents..
tempat bermain ngn kengkawan merangkap jejiran ku..

k la...meh ku crita pasal tempat ni..
nama tempat ni dirahsiakan atas sebab2 keselamatan negara..:p
umah ku (umah my parents la..) ni takde la besar..fully kayu la..
eh.ade gak simen kat bahagian dapur..tp ckit je...
ada kolong..tinggi sangat kolong tu..kt bawah kolong tu le tempat bermain masak2, engkek2 (ting-ting), guli, tiang2 (LUpa nama permainan ni..tp main rebut2 tiang..;p)

kawasan umah ni dikelilingi ngn pokok koko...
ade gak pokok buah-buahan lain...cam rambutan,mangga, jambu,kelapa dan lain2 la..
ade gak kelapa tempat tembuni ku ditanam..
tak jauh dari umah, ada perigi/sumur...tempat mandi manda and membasuh baju...
ade gak kolam ikan..tp ku rasa da takde ikan..maybe da abis biawak makan..
jahat punya biawak...
tak jauh dr umah lagi, ada kawasan sawah padi...tp bukan parents ku punya la..

kenapa ku suka tempat ni??

1) udara bersih...
2) tiada/ kurang pencemaran air, udara, bunyi mahupun mata..
3) kos hidup rendah...
4) jiran yang baek..(kadang2 tak baek gak..)
5) bnyk kenangan ku kt sini...

lalalalala...

nnt da balik dr cni, ku upload gmbr la..klu rajin la..;p

k all...
have a nice day!!!

Sunday, December 14, 2008

Doa seorang Kakak

semalam ku masukkan gula2 dlm kotak2 comel..
nnt nk jadikn door gift...
sumone will get married dis coming tuesday...
tapi malangnya bukan ak..huhu..seru ak tak smpi lg..:p

actually, my bro will get married wif his love one...
masa mula2 dia kata nk khwn, tekejut gak..sbb he is younger than me kan..
da namanya adik, mesti la lebih muda dari ak..
ak tekejut bukan ape..
sbb tak sangka da nk jd kenyataan ape yg dia inginkan...
before ni mmg selalu jek dia mengadu takut gf dia kena pinang org lain..hihi...
tp benda baek kn, better buat cepat2 je...
so, dlm masa sebulan lebih je, tarikh yg dipilih da nk hampir...

adik ak akan kawen...
alahai...
mesti org lain akn tny nape ak tak khwn dulu..haha...
sejak ak masuk UPM, ak memang ada instinc kuat kate adik ak akn khwn dulu dr ak..
memang da terbukti pn kn...ak suka je dia khwn awl..
at least ada org tolong ak jaga my parents..
hope bakal adik ipar ni ok jek..
klu tak ok, memang nk kena la..haha.(jahat gilos akak ipar die ni..;p)

cam ak pl tak sabar nk tggu ari selasa ni..
kenduri belah kami buat simple jek..
dan yg pasti bukan kat Tawau..
so, takde la ak jemput kengkawan..hihi..soory guys!

ak akan dapat adek ipar...sorg pompuan..ibarat cm adek pompuan la kn..
hope she boleh get along wif me...
ak da lama mau sorg adek pompuan..
since i know bestnya ada kwn pompuan..
tp mak ak asek kata tak ble bg adek..takpe la mak..
da naseb i jadi anak tunggal pompuan mak..hihi...

hope dis tuesday semuanya berjalan ngn lancar...
ak doakan adek n wifey dia bahagia smpi akhir hayat dorang..
amin.........

Saturday, December 13, 2008

Bad CooLie



ade ke patut main tenet masa keje??;p
so bad la dis person...

ak da nk quit la...
tapi tak tau bile...
uwaa...
ak nk tdo puas2 kat umah!!!

give me time please....

mood : nk titun, nk enjoy, nk makan.....

Friday, December 12, 2008


Aku dan jemPutan Kawen

Bulan disember ni sana sini dengar ade je org nk kawen...

13 disember - sahar (kawan kakak)
- Nani ( relatives)
- Kamaliah (rumet di KML)

14 disember - Same (schoolmate)

16 disember - my bro

20 disember - kak Min (adek bos)
- Kak MAslia...

wah..ramainye org nk khwn...nk beli adiah ape tuk dorg ni??
tapi tak tau lg dpt g ke tak...

selamat menempuh alam baru kepada semua yg bakal berkahwin...


mood : mungkin ka turn ak disember 2009?? :p

Monday, December 8, 2008

AidilAdha

Salam AidiLadHa semua....

ak ngah keje sekarang ni...haha...
ade ke patut keje masa raya.tak patut betul..
tapi ni memang pilihan ak...
saje jek..
kat umah pn takde ape2 kn..
nk g beraya pn tak tau nk g mana...

hari ni memang FULL TANK la...
da sarat ni...
Kak Pija bawa makanan...
ade kawan bg makanan gak..
boss pl belanja lg...
semuanya sedap2....
Soto banjar,buras, lemang, Tumbuk, kari ayam, daging masak dendeng, ayam masak kicap, udang goreng....nyum nyum....
wah! sangat rugi klu tak makan tau...hihi...
sebab tu la ku kekenyangan..

sangat hepi today...

selamat ari raya semua!!!

mood : gumbira nya rasa ati....lalalalala...

Sunday, December 7, 2008

day before Raya AidilAdha

ak masih online dari tempat keja..

till 14hb ni, ak akan keja...
maksudnya esok raya pn ak keja..haha..

biar la..
malas nk cuti..
nnt nk cuti 3 ari gak...

esok da nk ray aji..tapi cm tak raya jek..hihi...
takde ape preparation..
tak tau la pl kat umah..
semalam je bawa balik amplang yg kakak pesan...
takkan raya ni mkn amplang je?haha...

raya oh raya....

tetiba ak teringin nk raya aji kt Mekah..hihi...

k la all..
selamat hari raya Aidil Adha...
korbankan ape tahun ni??
berkorban apa saja untuk AGAMA k...

p/s : dtg la umah...klu nk minta maaf, jupe kt stesen ni pn ok..:p

Dia MilikkU


semula ku tak tahu
engkau juga kan ingin memilikinya
bukankah ku lebih dulu
bila engkau temanku
sebaiknya tak mengganggu

dia untukku, bukan untukmu
dia milikku, bukan milikmu
pergilah kamu, jangan kau ganggu
biarkan aku mendekatinya

kamu tak akan mungkin mendapatkannya
karena dia berikan aku pertanda juga
janganlah kamu banyak bermimpi, oooh

dia untuk aku

bukankah belum pasti
kamu juga kan jadi dengan dirinya
dia yang menentukan
apa yang ’kan terjadi
tak usah mengaturku

kusarankan engkau mundur saja...


Sumone bg ak Lagu ni...
tapi bukan ngn lirik2 ni..
juz da title...hihi...

bila ak baca lirik lagu ni, tak sesuai la org tu bg ak..haha..
sebab ak mana ada kacau bf org..:p
org kcu bf ak ada lah..huhu..

ops! ak ade bf ke??haha....

Tuesday, December 2, 2008

B day

Bengang lagi...hihi...

bengang sebab harga minyak petrol and diesel tak turun lg..huhu
kate ari tu akhir bulan..
apa raa...
mesti order semua beterabur..leceh la asek nk buat perubahan..huhu...

bengang2...
bengang gak ngn terminal smartpay ni..
asek nk off line jek..
leceh tau!!

bengang3
bengang ngn customer yg ngade2...

bengang4
bengang la ngn SESB..tetiba pl putuskan bekalan elektrik kt area ni..panas!

bengang5
bengang ngn budak pump...huhu..tak reti2 nk cepat2 hidupkan generator..masa is time ok!! tak suka tgk customer tggu lama2....

bengang sebengang2 nye...

Pesanan utk diri sendiri:
- tak baik bengang2...
- sabar itu separuh daripada Iman.:)

ak tak bengang da..:)

B Nite

"you have a message"

sender : 012.....

msg : ade kat ner? KL lg ke?

me : nope..di tawau sdh..ko?

dia : oo..cuti raya ke?

me : tak..abis terus..sowi ek, sape ni sebenarnya?
(haha..ak musykil siapa dia sbnrnya..)

dia : hurm..cam tu la..da tak ingt kawan..

me : eh..bukan gitu..nama tak tekeluar la..keluar no jak..siapa juga ni?? sori ek..

dia : hurmm..jahatnya...

dail no tu...
me : sape ni? (sambil cuba cam suara sape tu..)
dia : ala..kenal jugak bh...

me : eh..takpa la..bye!
(gagal kenalpasti suara tu..)

haha..ak betul2 tak kenal suara tu..ak blur...
ak bengang la bab cm ni..tapi ak layan gak..haha..
bukan ape..saje nk tau sape sbnrnya..yelah..ak kn tukar hp gak..
mana tau no tu save dlm hpon jek..
bila ade je no baru kuar, ak akn tny sape dulu..biasa gak ade kwn2 lama nk main2..tu yg tak suka tu..huhu...

dulu2 ade gak kena beberapa kali..bengang la..huhu....
bila ak tny sape, tak nk bg tau..siap kata ak ni lupa kwn la..sombong la..
bengang la..klu betul kwn, apesal tak nk bg tau nama kn..cm bodoh pn ada..rupanya kwn nk main2 jek..tak pasal2 kena marah..padan muka..haha...

so, pade sape2 yg suka nk kacau2 org tu, hentikan je la..


p/s : last2 bdk tu bg tau gak sape dia..kwn lama..hurm...mengade2 la..huhu

Monday, December 1, 2008

Hujan yang Turunn..

tiba2 je tadi ujan turun...ms kt dlm kedai tak perasan pn..
bila da kuar br tau..alahai..
khusyuk sgt ke smpi tak sedar??
leka je kot...:p

td sempat gak main air ujan jap..
alahai..
teringt zaman kanak2 dulu..
rasa nk main ujan lma2 jek..
nasib bek tgh keje...

nape zaman kanak2 sgt best ek??
tp masa tu fikir nk cepat2 besar...
nk cepat keje...

tapi bila da besar cm ni, rasa nk balik ke zmn kanak2 pl..
nk main hide n seek..atau bahsa tawau, main tapok2..:p
nk main rounders...haha..ak tak teror pukul..tp bila dpt pukul absi kayu tu ak baling je ke mana2..so, org lain kena alert la..:p
nk main Ting ting atau engkek-engkek...
nk main zero point..disebabkan ak rendah jek, main paras pinggang cukup la..haha...
lagi nk main anak patung kertas tu..ak suka sgt main benda alah tu...

tapi sekarang da tak berpeluang lg nk main semua tu...
anak buah pn tak main da..
klu tak, ble gak join..:p

haha...bestnye zaman kecik2 dulu...

Sunday, November 30, 2008

Makanan Tengahari Ku

Pagi Ahad

di pagi ahad yang sibuk...

sibuk ke??
agak jugak la...
ramai org nk kuar g town..
tak pn g Giant..
maybe gak g Semporna, Kunak, Lahad Datu or Kota Kinabalu..
maklumla..cuti sekolah kn..
yang pelik ada gak org2 yg berpakaian uniform keje..
alahai..senasib le kita ek...

trreeet...
pintu ditolak...

Me: cam kenal la...
dia : eh..ada lagi ko cni..
Me : biasala bang..cari makan...hihi..
dia : sudah abis ka?
Me : sudah..tunggu POSTING jak...

argh!!!
POSTING...POSTING...POSTING....

bile nk tau result ni???
:(

Saturday, November 29, 2008

TwiLighT



huhu..sangat2 teringin mo nengok cerita ni...
sebab crita ni ada my fav actor...
suka sgt time dia belakon dlm Harry Potter...



ni na dia....




Teda sapa mau ajak tengok ka??:p

Thursday, November 27, 2008

Have a safe journey

today kn, my kawan kn, nk g jauh kn...

sedih la jugak kn...

tapi tak pe la kn...

mesti ada hikmah kn...

ak redha je la kn...

so, saje la kn..

nk wish dia kn....

semoga selamat smpi....

n cepat2 balik2 tawau ek....:p

MOOD : teda mood....hahahaha

Tired

huhu...lama tak hupdate....

bz la lately ni...
buka gak blog ni tapi tak sempat nk hupdate....

ari ni sgt letih, lapar, sakit kepala....
early morning Boss da bg task..
dlm fikiran ak senang jek...
so, ak lambt2 la buat..

ak wat keja pembersihan..ala..ak kan bibik jugak kt sini..:p
da jd rutin keja ak..
cuma ari ni kena lebih bersih la sbb dgr2 ada pelawat nk dtg..
(hope ada lg enchek yg hensem tu dtg..:p)

ari ni pn bnyk gangguan..
ade kol dr customer..tny pasal invois ape ke benda..wat ak pening je nk cari mana..
da la nk urgent pl...ceh! semua nk urgent.menyampah...

berbalik pd task yg Boss bg..
bila ak da stat buat, fuh!!
bukan la semudah yg ak sangka.....
duk pn bwh ekon..mata tak ble tahan..kena la jd miss specky pl..
nasib bek bw c specky tu..hihi...

finally, keja yg Boss suh dapat siap..
hope Boss sukses la ngn proposal dia..
bleh ak minta belanja lebih2...(ketawa tahap gajah..)

ak da tired sebenarnye..
yelah..lama duk menghadap monitor tu...
lepas tu kena OT pl..
kengkawan yg g taklimat tak balik2 lg..
adei...
(korang cepat la balik!!!)

Friday, November 21, 2008

Girly things

31 girl questions...
.
Do you straighten your hair everyday?
- haha..no la..i like the way it is..
.
What's your favorite girly magazine?
- Wanita, Dara, Remaja, NUr...etc
.
Would you kill for chocolate?
- haha..gilak...
.
Jeans or skirts?
- Jeans la...leceh la pakai skirt..
.
Do you wear clothes/shoes/jewelry that's uncomfortable?
- kalau terpaksa...huhu
.
Did you ever spend all day/night getting pretty for a guy?
- haha..belum pernah lagi...simple itu menawan...
.
Would you leave the house without makeup on?:
- ya..everyday...
.
On a scale of 1-10, how fun is shopping?:
- adei..time bnyk duit, 10/10 la..time teda duit, 1/10 la..window shopping best gak
.
Are you spoiled?
- mengkali la..hahaha..
.
Do you think lipgloss is the best?:
- hihi..ku lebih suka lip balm...malas eh mau mengkilat2...:p
.
Do you freak out if you miss your favorite show?
- kali la...klu memang itu my fav sangat2...
.
Do you yell a lot?
- haha..ya kali....
.
How long does it take you to get ready?
- masa praktikal, 10-15 minit...
- masa keja skrg ni, 5 minit jak..:p
.
Do you wear sweatpants/pajama pants to school/work?
- no la...
.
Accessories make the outfit; true or false?
- lu fikir la sendirik..:p
.
do u like skater boys?
- suka2...tapi teda kwn pn skater boys...
.
Is pink truly the best color in the entire universe?:
- haha..ndak jugak....
.
status?
- complicated....
.
Do you often wish there was something you could change?
- yup.."their" hearts...
.
Gold or silver?
- silver.
.
The guy that you like/love/whatever, what does his name begin with?
- anonymous
.
Do you dress up too much for holidays?
- no la...simple2 jek..memudahkan pergerakan
.
Do you like wearing dresses??
- dolu2 masa kecik2..besar2 ni teda sdh...
.
On a scale of 1-10, how much do guys confuse you?
- 10/10...:p
.
What makeup could you not live w/out?
- lipbalm....nnt lips kering..huhu

Kursus kawen

akhrnya kt sabah ni pn org nk kawen kena g kursus kawen...haha...
before ni, malas nk terlibat ngn kursus kawen..sbb dengan bangganya ak kata, kat sabah tak pyh kursus kawen pn ble kawen...
tetiba pl, kena juga ikut kursus kawen tu..adei...

ceh...cm la ak nk kawen dlm masa terdekat ni..poyo je ayat...
saje je..yelah..benda ni bagus gak kan..bagi preparation utk org2 yg bakal berkawen...biar kadar perceraian tu tak meningkat...
sekarang ni bosan ngn kisah artis bercerai...
sumtimes pasangan yg nmpk cm ok jek, last2 cerai gak..
biar la dorg..tu masalah dorg kn..siapa ak nk peduli??:p

selain kursus kawen, ujian HIV pn da diwajibkan..3 bulan before kawen pl tu...
means, tak ble la nk khwn tiba2...haha...

last year abg ak kawen kejap je take time..bila aunty da setuju terus je abg antr rombongan g merisik..lps sebulan antr hantaran, dorg da nikah...
senang je kan..klu da jodoh kn..da Allah tentukan cm tu, senang je semuanya...

agak2nye ak cmner pl ek??
i wonder la....hahahahaha...

Mood : Tak nak fikir masa depan..sebab ianya sgt menakutkan...:(

Thursday, November 20, 2008

Rindu

Rindunyer....

rindu pada sape??

rindu ngn geng karas masa DPLI Sem 1..(Nina,Idris, Jepp)
rindu ngn geng karas masa DPLI sem 2..(Nina, Kak T, Kak Liya, Evon)
rindu ngn boys DPLI...(Idris, Jep, mudin, Duer n aswaz)
rindu ngn DPLIans yg lain...(ade 46 org semuanya..tak dpt nk list kn..huhu)
rindu ngn housemate di Taman Sri Aman...(Kak Su, Kak Ihan n Mar...)
rindu ngn pensyarah2 di Kolej Komuniti Masjid Tanah..
rindu ngn student2 ku...

Munirah @ Achu = budak kecik molek jek..actually she's older than me..
Jannah, Sureena = budak comel lotey ni suka sangat sakat2 ak.
Pali, Aris = budak stylo dlm kelas..manja gak..tak ble kena marah..suka sgt wat muka..
Azam, Suhaila, Hanim, Saran = Student yg brilliant, bnyk membantu,baek...
Lisa, Sakinah, Liza, Epy, Eja = Girls yg baek...
Demang, John = budak yg agak2 nakal...suka menyakat gak..

ramai lagi student2 ku..
dorg ni la student 1st ak..
ntah ble dpt lagi tak student cm dorg..huhu...

adei..rindu sesangat la ngn ramai org ni...:(


mood: Rindu sesangat gak ngn WaLL E...

Another Day



5.00 am: patutnye da bgn..tp tdo lg..tak dgr alarm berbunyi..huhu..

5.30 am: wake up dengan terkezut…(nasib baek da gosok baju mlm td…)

6.00 am: da lambat..jd Miss Specky je la ari ni..mata sembap la..huhu

6.30 am: masuk keje…kira jualan bebudak manual..kemas2 kedai..sapu and mop lantai

8.00 am: sarapan pagi ngn Perl CafĂ©…

9.00 am: kira duit shift malam…

10.00 am: print checkout runcit…tekan2 kalkulator.pegang2 pen merah..cam ciGu la pl..

12.00 am: baca paper..online jap…

12.30 am: ngantuk sdh..haha…

1.00 pm: jaga kaunter runcit….plan mau g mana ni petang..tggu waktu balik je…

3.00 pm: Shift pagi da abis..yeye!!! wanna go home..tapi tak ble lagi..

3.30 pm: kira duit shift pagi pl…

4.00 pm: kemas peti ais..g stor amek stok minuman yg kurang…

4.30 pm: balik…


1 more day ari keja berlalu….:)

Sepetang di Bandar Tawau

Kemaren dulu ak n kengkawan yg keje syif pagi, plan mau kuar jenjalan...
ak ok jek..sbb lama jugak ndak bejalan kan...
ari2 bejalan tapi dlm keta jak...
lain juga klu bejalan kaki kn..
dipendekkan cerita, kami naek bas jak g stesen bas Tawau..
ni stesen bas utk yg domestik la..
klu yg mau g luar2 cm Lahad Datu, Kunak Or Kota Kinabalu, lain jugak stesennya...
lama ni ak ndak pi stesen bas Tawau tu..
dulu2 zaman sekolah, sana la tmpt pertemuan..klu bejanji mau jumoa di BAndar, tggu di Bangunan MARA tu la...
teringt pl zaman dulu2..zaman muda2..:p

dari stesen bas tu, kami bejalan la p Sabindo...ketawa jak keja bh...biasa la..kwn2 ku semua gilak2 juga..:p
memang ada satu funny thing yg buat ak gelak tak pndi berenti..smpi sakit peyot bah..adei...punya la jugak lawak..tp ndak pndi ak crita di sini..biar la kami2 jak yg tau..:p

di Sabindo tu, kami p pasar Rom...ataupun lebih glamer, ROMBENGAN..ni org Tawau jak tau..di Semenanjung dorg panggil BUNDLE...lama jugak ak dak p jalan2 sana..dulu2 pernah p jugak tp di ice box la..tempat ni jual baju2 n barang2 yg terpakai la..klu pndi cari, jumpa jugk brg yang ok...baru2 ni pn ada masuk dlm paper Utusan Borneo pasal pasar Rombengan ni..hihi...
jangan ndak tau, kaya2 jugak org yg menjual di rombengan ni tau..
smpi boleh naik haji lagi..rezeki halal kan...

lepas dari sana, kami p minum ABC...ak pilih ABC buah..penuh gilak tu mangkuk...smpi tumpah2..penuh ngn buah..ada kelapa lagi..memang best la..berbaloi la bh dgn harganya..RM 3 per mangkuk...ada juga kami makan makanan lain...best la..kenyang banget petang tu..

ku balik umah before maghrib la..nasib baik tak kena soal selidik...:p
dorg tau jugak ku p mana..hihi...
kesimpulannya, ku kehepian petang itu..:)

Monday, November 17, 2008

..L3Laki oh LeLaki..

"Lelaki ini..yang selalu mencinta mu..selalu..tanpa ragu...lelaki ini yang selalu memuja..hanya diri mu..yang bertakhta dalam sanubari ku...."

(petikan dari lagu Lelaki Ini-Anuar Zain..)


anuar zain? erm..once upon a time he was my favourite singer..napa ku suka dia?sbb dia ada gaya lelaki macho, maskulin, yg boleh mencairkan ati wanita..cewah..tp tu dulu la..seiring dengan pertambahan usia dan perjalanan masa, ku sedar, dia bukan la typical lelaki yg ku minati..lagu2nya pn aku cepat sgt bosan..whats that all about? dunno..i'm juz not interested wif him anymore..hihi..


ku tergerak nk menulis ni setelah membaca beberapa blog milik insan yang berlainan gender dgn ku..dua daripadanya adalah insan yang bergelar suami dan ayah...sebenarnya ku menyimpan rasa kagum kepada mereka..sbb mereka tidak malu untuk mempamerkan "kejiwangan" mereka d dunia cyber ni..dorg tak malu pn nk ckp pasal perasaan dorg terhadap isteri dorg..klu dulu mgkn aku akn ckp, poyo nya lelaki ni..cm la dia sorg ada wife..tp skrg, ak rasa jeles pl ngn wife dia tu..sbb dia ada sorg suami yg tak segan nk tunjukkan kpd dunia rasa sayang dia tu..bg aku bukan senang nk jumpa lelaki cm ni..


berdasarkan pengalaman sendiri, aku jarang jumpa lelaki yg minat menulis..sejak zaman sekolah, berapa org jek la kwn yg suka menulis..suka membalas surat..membalas emel..susah nk jumpa! huhu...alasan dorg sbb lelaki tak suka benda yg remeh temeh..suka ckp direct..lebih suka face to face..huhu...sedangkan dlm surat tu lg ble crita segala2nya kn..ntah la..tu persepsi masing2 la..


berbalik kpd crita lelaki2 itu, aku memang kagum la..dorg ada cara sendiri nk sampaikan rasa syg dorg kpd insan2 yg dorg syg..mgkn lelaki cm ni la yg aku tertarik..hihi..mgkn je la..tak tau la esok2 bosan pl..hihi..dlm dunia blog ni pn, aku ada beberapa org rakan lelaki yg mempunyai blog..ady n fuadsukardi..masa mula2 ady bg tau aku dia ada blog, ak sbnrnya cam tak percaya..bila baca tulisan dia pn, ak rasa ayat tu bukan ayat dia..bukan aku underestimate dia, cuma aku rasa susah mau percaya lelaki cm dia yg keluarkan ayat2 cm tu..ady ni bukan la jiwang tp ayat dia memang best ak rasa..hihi..mgkn selama ni aku tak jumpa lg lelaki yg suka menulis kn..tp, akhirnya ku percaya juga..hihi...

sorg lg, fuadsukardi..dia adalah antara insan yg membaca tulisan ku d blog fster..rasa malu juga bila dpt pujian dr dia..hihi..tp sedikit sebanyak dia tertarik utk membuat blog sendiri..dan skrg dia pn da aktif menulis..hihi


tak salah mengekspresikan perasaan melalui tulisan kn..biar la org nk kata apa pn..jiwang karat ke..cengeng ke..tapi itu hak diri kita..tulis la apa2 pn selagi mampu..sbb ada juga org yg langsung tak mampu menulis...huhu..

kepada lelaki2 yg suka menulis, keep on writing k!


(entry ini sudah berkulat..baru ari ni mau publish..:P)

Alahai friendster....

cam berhari2 sdh fster ada prob kn??
napa ya?? lama jugak under maintainance...huhu..

dpt buka pn tapi ndak sempurna..
ada ka patut friend list ku 53 org jak..adei...
ada jugak org add ak sdh..
klu ak, malas la mau add2 org..
ku rasa ok jugak balik tu nnt..:p
(klu ndak OK, jadi OKU la..)

erm...
mau sambung wat keja la...

mood: bengang layan org DEGIL...:p

Thursday, November 13, 2008

...ada apa dengan perut?...

huhu...
ndak bestnya ari ni....
rasa ndak sihat sgt2 ni...
mau balik, tp ntah la...

masih juga buat kerja...
tp bila sakit tu datang, adei...

mau rehat2 la dulu....
a lil bored juga dgn fs blog ari ni..
teda yg best...huhu.....

Tuesday, November 11, 2008

Panas

ari ni terasa sgt panas pl..
di luar panas..di dalam pn panas...huhu...
klu basuh baju, memang best la..
konpom kering...:)
so, mlm nnt ble terus lipat jak...

napa ek ari ni panas betul?
adakah akan hujan mlm nnt?
wah..best jugak tu klu ujan..
best tdo..:p
tapi takut terlajak tdo pl..huhu...
ada juga alarm clock kn...
harap2 sedar la....

cuaca di luar tu memang boleh diterima klu panas..
yg didalam ni panas jugak bah..
aircond la ni prob...
mo di servis lagi kali..tp bila??huhu..
panasnya ku ni..

smpi dlm ati pn panas..haha...
tiba2 pl...

bnyk sdh minum air ni...
tp masih panas lg..
terasa cm mau p GENTING pl..haha..(alasan jak..)

bah..malas la sdh..makin panas pl...

Sunday, November 9, 2008

...First & Last...

FIRST REAL BEST FRIEND ::: Intan, Det (mase sek rendah)
FIRST SCHOOL ::: S.K Titingan
FIRST CELL PHONE ::: AlcaTeL
FIRST PET ::: miong nama KereLLa..
FIRST BIG TRIP ::: ndak ingat eh...
FIRST FIGHT ::: gaduh adek beradek n gaduh kazen mazen
FIRST CELEBRITY CRUSH ::: Nicky westLIfe kot..:p
FIRST TIME OUT OF THE COUNTRY? ::: masa kecik2..tak ingt umur brapa..
FIRST JOB ::: babysitter
EVERYONE HAS THEIR LAST::: words!!
LAST PERSON YOU HUGGED ::: Wawa
LAST CAR RIDE ::: ngn my driver..:p
LAST TIME YOU CRIED? ::: ada la beberapa mlm lepas..sedih..sob sob sob..
LAST MOVIE YOU WATCHED ::: Millionnaire First Love..nengok dlm lappy jak
LAST FOOD YOU ATE ::: nasi Kuning..nyum..nyum..
LAST ITEM BOUGHT ::: Dentyne..
LAST SHIRT WORN ::: Grey shirt..
LAST PHONE CALL ::: my PA
LAST TEXT MESSAGE ::: My PA jugak
LAST THING YOU TOUCHED ::: mouse..:p
LAST FUNERAL ::: ex bf punya mom...
LAST TIME AT THE MALL ::: Giant tu kira MAll ka? ari khamis lepas..
LAST TIME YOU WERE EXCITED FOR SOMETHING ::: Tadi..mau jumpa seseorang...
LAST PERSON YOU SAW ::: Rosmah
LAST THING YOU DRANK ::: RO water..
LAST PERSON THAT BROKE YOUR HEART ::: no one...
LAST TIME YOU WERE REALLY HONESTLY HAPPY? ::: Yesterday..

Saturday, November 8, 2008

i'm not a GIRL not yet a WOMAN..:p

1. Kecantikan seorang wanita ialah terletak sejauh mana ia dapat menahan (menjaga) malunya, sementara kegagahan seorang lelaki ialah terletak sejauh mana ia dapat menahan (menjaga) marahnya.

2. Orang yang membujang adalah orang yang belum menemukan penghibur duka dan dia baru memperolehinya dengan berkahwin.

3. Suami adalah orang yang mencari kebahagiaan hidup dengan menghilangkan sebahagian kemerdekaannya.

4. Wanita menghadapi banyak permasalahan sebahagian diatasi dengan berkahwin dan sebahagian yang lain diatasi setelah dia masuk ke liang kubur.

5. Mata yang paling indah tetapi juga harus diwaspadai adalah mata kaum wanita.

6. Jangan menyalahkan perasaan isteri anda kerana perasaannya yang terbaik ialah ketika ia menerima anda sebagai suami.

7. Perawan tua ialah wanita yang kehilangan kesempatan menyusahkan seorang lelaki.

8. Yang diinginkan seorang gadis dari dunia ini hanyalah seorang suami, dan apabila ia sudah memperolehinya, ia menginginkan segala-galanya.

9. Wanita bisa memaafkan suatu pengkhianatan suaminya, tetapi dia tidak bisa melupakannya.

10. Kecantikan wanita tidak bererti apa-apa dibandingkan dengan kemuliaan akhlak dan perilakunya.

11. Sebelum berkahwin, wanita hafal seluruh jawapan dan sesudah khawin, ia hafal seluruh pertanyaan.

12. Barangsiapa mengawini wanita kerana hartanya, maka dia telah menjual kemerdekaannya.

13. Wanita adalah bintang dan pelita bagi lelaki. Tanpa pelita, lelaki bermalam dalam kegelapan.

14. Wanita lebih cepat daripada lelaki dalam menangis dan dalam mengingatkan peristiwa yang menyebabkan dia menangis.

15. Wanita tertawa bila ia mampu dan menangis apabila ia menginginkan sesuatu.

16. Pudarlah kebahagiaan seorang wanita jika ia tidak mampu menjadikan suaminya teman yang termulia.

17. Wanita sangat berlebihan dalam mencintai dan membenci, dan tidak mengenal pertengahannya.

18. Wanita selalu tergolong manusia halus dan lembut sampai saat dia berkahwin.

19. Tidak mungkin seorang lelaki hidup bahagia tanpa didampingi oleh isteri yang mulia.

20. Wanita hidup untuk berbahagia dengan cinta, sementara lelaki mencintai untuk hidup berbahagia.

21. Kebijaksanaan wanita terletak di dalam hatinya.

22. Seorang wanita yang bijaksana menambahkan gula pada kalimatnya setiap kali berbicara denga suaminya, dan mengurangi garam pada ucapan suaminya.

23. Cincin perkahwinan adalah cincin termahal di dunia, sebab mengharuskan pemberinya mengingatkan harganya setiap bulan tanpa henti.

24. Sesungguhnya tidak ada wanita yang sangat cantik, yang ada ialah kaum lelaki yang sangat lemah bila berhadapan dengan kecantikan.

25. Bagi lelaki, yang terakhir kali mati ialah jantungnya dan bagi wanita adalah lidahnya.

26. Wanita tidak diciptakan untuk dikagumi semua lelaki tetapi sebagai sumber kebahagiaan seorang suami.

27. Pada waktu bertunang, lelaki banyak berbicara dan perempuan mendengarkan. Pada saat perkahwinan, perempuan berbicara dan pengantin lelaki mendengarkan. Sesudah perkahwinan, suami dan isteri banyak berbicara dan para jiran tetangga mendengarkan.

28. Setiap wanita mempunyai dua mata. Adapun wanita yang cemburu berlebihan mempunyai tiga mata. Satu di sebelah kanan, satu di sebelah kiri dan yang ketiga diarahkan kepada suami.

29. Wanita pada umumnya takut akan tiga hal tikus, munculnya uban danwanita-wanita cantik yang menjadi saingannya.

30. Isteri yang bersikap jujur dan setia kepada suami meringankan setengah beban kehidupan suaminya.

31. Seorang wanita menghadapi kesulitan apabila ia berada di antara lelaki yang dicintainya dan yang mencintainya.

Friday, November 7, 2008

Come & See Me..

i'm currently online from da petrol station...

di mana? salah satu petrol station yg ada di Tawau..:p

masa ak balik cuti raya ari tu, ak memang da terfikir mo cari keja before dpt tau posting mana2...jd, dipendekkan crita, ada dpt offer dr tempat keja lama...pucuk di cita, ulam mendatang..terima jak la kn...
ak sempat cuti2+rehat2 dlm 5 hari jak..tu pn 3 ari tu ak bejalan jak ngn Sis Siah N wawa..p Servey, Giant, Klinik n makan2..makan jak keja ku..:p

then ak sempat g Kunak pulak..tdo satu mlm sana..
balik2 Tawau terus keja...keja shift pagi...smpi la ari ni..
ari ni masuk ari ke 6 ak kerja...tapi cam lama sdh..yalah..keja lama ku jugak ni kn..biasa sdh..ada jugak yg berubah2 tp still ble adapt..customer2 pn ramai lg yg kenal ak...
siap tny, ak p mana? lama ndak jumpa..hihi...rindu ke??:p
tp paling ak tak ble lupa, ada satu abg ni tny ak p mana, lama ndak nampk kn..so, ak jwb, ak cuti...10 bulan..terus ni dia lain2...dia ckp lain jugak cuti mu 10 bulan..ada ka..mesti fikir lain2..uwaa...ak pg stadi bah bang...huhu..

aik...panjang pl mukaddimah ni kn...
erm...saja jak mo bg tau..klu ada bloggers yg di tawau mau jumpa, meh la dtg...:p
tp NO minta2 minyak free ya..haha....


Lipas VS Ulat GonggoK

salam....lama ak ndak update kan..kemalasan ak...ni pun saja2 jak...:P

mau tny kamu ni, antara 2 binatang ni kan, yg mana lg kamu sanggup pegang?
klu di bg 2 pilihan ni jak...
ak? klu boleh2 dua2 ndak mau pegang..huhu...takut!!!





mood: tengah ingt org yg takut ngn lipas..:p

Friday, October 24, 2008

Good Bye KKMT

24/10/08

Last day ku di KKMT..
sedar tak sedar da berlalu rupanya 3 bulan tu..huhu..
ari ni tiba da masa yang ku nanti sebelum ni..
wpun 3 bulan, tapi terlalu bnyk kenangan di sini...
ak sedih untuk berpisah ngn student2 ku..
berpisah ngn akak2 n abg2 sesama lecturer kat cni..
berpisah ngn housemate ku...(Kak Su, Mar n Kak Ihan..)
berpisah ngn kwn2 DPLI lain...
after ni semua akn bw haluan masing2...ntah bila dpt jumpa lg..
takpe la..
ada jodoh, ada rezeki berjumpa lg..

so, kepada semua2 ak minta maaf bnyk2...trima kasih yang tak terhingga gak...:(

Tuesday, October 21, 2008

P U S P A

P U S P A...

critera di sebalik ...

adik R : Ko tau ka lagu ni?
kakak : tau..tp ndak perna dgr..grup ST12 kn..
adik R : iya...ko tau ka kepanjangan PUSPA tu?
kakak : apa? bukan nama pompuan ka tu??
adik R : hahahaha..ketinggalan bah ko ni...
kakak : jadi apa? bagi tau la bah...mana jugak ku kenal grup ni..
adik R : PUSPA tu Putuskan saja pacarmu...
kakak : beh....iya jugak kan...adei..tertipu aku..
adik R : haha...memang..kurang ajar bah lagunya ni..
kakak : kenapa pulak?
adik R : yalah..menyuruh org tinggalkan ceweknya..
kakak : haha..tu la bh yg best....kalau jugak org yg mengorat tu hensem...:p
adik R : ....(speechless...) napa la aku ada kakak cm ni..?? (ckp dlm ati jek):p

Kem Pembangunan Diri (SPA 206)










Monday, October 20, 2008

Akak..tunggu la akak....

Alahai...hujan lebat pl kat cni...
rasa best jek..tapi sedikit suram la..sebelum ni ak ada crita pasal ujan kn..cm tu la perasaan ak sekarang..huhu...

Sejak pagi tadi, ku duduk di meja ni...bosan! tak ku temui damai di hati..:p
td menyiapkan PROJEK LANDSKAP...(pkl 3 ni baru nk g present)...bantu Kak Akma fotostat benda2 nk bw g Poli Tg.Malim..last da kot jupe Kak Akma ari ni..huhu...
gonna miss her..dia kelakar sesangat..suka ngn dia...:)

erm...tak nk la crita sedih2 dulu...nk crita pasal g Kem Pembangunan Diri kat Kem Lambaian Danau, Jasin...ak g as pensyarah pengiring..pensyarah dlm 9 orang..peserta pulak 96 orang..semuanya student sem 2...termasuk la stdnt yg ak ajar...excited gak la...tugas kami cuma mengawal stdnt2 ni..klu nk ikut aktiviti pn boleh gak...

kami tiba di Kem Lambaian Danau(KLD) lebih kurang pkl 5..disambut oleh Pak Let n fasi2..aktiviti 1st budak2 ni, dirikan khemah...kami pensyarah2 ni duk kat chalet..tapak camping dorg pn dpn chalet kami jek..senang le nk tgk2 dorg..dorg pn senang la cari kami..:)

Malam 1st tu sesi Ice Breaking atau pecahkan ais..:p
pembahagian kumpulan, pemberian nama kumpulan gak..disebabkan masih dlm bulan syawal, so tema nama kumpulan adalah nama kuih raya yg bermula ngn huruf T..so, berebut la ketua kumpulan nk bg nama..sebab nama kuih yg stat ngn huruf T tak bnyk kn..yg glemer pn TAT jek..hihi...finally, ada 6 nama kuih..Tumpi, Tat, Tempeyek, Tapai, Telinga (Telinga keling sebenarnye) n Talam...
dlm sesi ice breaking tu dorg kena wat cheers utk grup masing2..lawak jek tgk budak2 ni..tp tgk dorg pn enjoy la..
then, pkl 11 mlm aktiviti Night Walk.yg ni kami join...best la menghirup udara malam...teringt zaman Matrik dulu..seronok..lagi mencabar sbb kena naik bukit dlm gelap2..tp bila da smpi puncak, rasa best sgt...cuma yg berbeza ngn night walk kat cni, kena jalan sor2g balik kem..dlm perjalan tu akan ada fasi yg takut2kan budak2 ni..kami pn sembunyi gak..nk tgk reaksi bdk2 ni...boys cm biasa la..takde pn takut2..siap gelak2 lagi...time girls, alahai...da la jalan ramai2...siap jerit2..tp klu ikutkn memang seram gak..bak kata fasi tu la..budak lelaki fikir apa yg akan mereka buat bila sumthing happened..tp budak pompuan akan fikir apa yg akan berlaku..tp dorg tak tau apa nk buat...so, jd la mcm2..siap ada yg pengsan..lemah semangat...tp ada gak yg gelak..tp part paling tak ble lupa, bila ada student ni dr jauh lg da dgr dia ckp "akak...tggu la akak...."

nk tau napa dia ckp cm tu? sebab..kt tmpt kami sembunyi ada hantu..olok2 jek pn..fasi pki telekung...bdk ni da tgk dr jauh..nk tak nk kena gak lalu...then, dia minta la org dpn dia tggu..tp budak tu pn tak lyn...dekat2 ngn hantu tu, suara budak ni dgr cm nk nanges da.hihi...cian...lalu je dpn hantu tu dia lari kuat2...:)

bnyk lg aktiviti budak2 ni..ak juz memerhati..nk join pn tak sanggup..jd camerawoman cukup la...

ak juz berkayak la..best la..kami berkayak..student pl berakit..pyh benor tgk dorg berakit tu.penat...
sempat gak ak main basikal..tp ada insiden gak..:p

bnyk gak la kenangan kt Kem ni..yg sedih..yg lawak...yg hepi2...:)
hope lps kem ni budak2 ni ada perubahan ckit...hope dorg lebih konfiden...lebih ambil berat pasal agama...amiinnn.....

Friday, October 17, 2008

>> SLP 2 <<

...Ku + Mereka...

hari ini hari terakhir g kolej utk minggu ni...
pagi2, everythings ok..
buat jugak test wpun tak sesempurna mana..
bnyknye ak tulis kt whiteboard..bidak eh tulisan..huhu...

then, balik ke bilik pensyarah...
ada cerita tak best..rasa mo nangis jak mula2 tu...huhu..
rasa bersalah, rasa sedih, rasa malu, rasa bodoh , rasa apa lg ya?
cam semua rasa ada lah..
tapi paling ak rasa, adalah rasa cam ak ni BODOH sgt...huhu...
adei...ntah la...
memang ak salah..tp ak tak tau benda tu salah..org yg menyuruh ak pn tak tau tu salah..tiba2 disebabkan kesilapan kecil ku (ak tny cm mana mo kira jak pn..), jadi isu besar pulak...ish...cm glemer pl aku kejap...haha...

biar la mereka..hope org tu tak tak simpan dalam hati...sbb ak memang tiada niat jahat mo kenakan dia ka apa..ak cuma berlaku jujur..niat mau bantu..tp tak sangka cm ni pl jadinya....:(

tak mau la ingt sgt benda tu..ptg ni ak g camping.di JAsin...tu ak story nnt la..

erm..tiba2 kn cm mo upload gambar sendiri pl dlm blog ni..:p
klu korg perasan, belum ada lg gmbr ak kn..hihi...
mau letak ka ya??

jeng jeng jeng........

.....................
(gambar di delete atas sebab2 keselamatan):p

Monday, October 13, 2008

Jawab TaG kerana tiada idea mo update

================================================

5 benda dalam handbag:
1) Purse
2) Compact powder
3) Handphones
4) marker pen (sama cm cik Santai, ak kn pendidik...:p)
5) pencil case

5 benda dalam purse :
1) some cash
2) Kad Matrix
3) IC lama dan baru..:p
4) Bank Card
5) Gambar passport..

5 benda dalam bilik :
1) Katil+bantal
2) meja solek..
3) bakul baju da basuh...
4) iron board..
5) almari

5 benda yang nak buat :
1) nak tau di mana ak posting
2) nak g Jepun or Korea
3) mau bahagiakn my parents
4) mau ada umah n keta sendiri
5) mau kawen bole?:p

5 benda yang sedang buat sekarang :
1) tgh buat tag..
2) tengah dengar perbualan orang di sekeliling
3) reply sms yg masuk
4) duduk bersila di kerusi ni..
5) tgh tahan sakit perut..huhu

5 benda yang takkan buat :
1)
2)
3)
4)
5)

5 orang yang cikgu santai nak tag :
1)
2)
3)
4)
5)

2 soalan ini ak tak dapat jawab...huhu...teda jawapan ku temui..

================================================


1. Name one person who made you laugh last night?
last nite? kawan2 yang lama tak jumpa...

2. What were you doing at 0800?
8pg ni ka? morning prayer n dgr taklimat dr KJ..

3. What were you doing 30 minutes ago?
upload pic d fs n jwb tag ni

4. What happened to you in 2006?
final year ku d UPM..

5. What was the last thing you said out loud?
"kenyang sudah ak kak!!!"...teriak ngn Kak ezy sbb dia jauh...:p

6. What color is your hairbrush?
purple..

7. What was the last thing you paid for?
air blue berry

8. What’s the weather like today?
cerah

9. What’s the best ice-cream flavor?
coklat..eh..ak suka ice cream mango...best...

10. What excites you?
lagi 2 minggu mo abis praktikal..:p

11. Do you want to cut your hair?
yup!..jom cik Santai..:p

12. Are you over the age of 25?
belum lagi..masih boleh join rakan muda..

13. Do you talk a lot?
kadang2...

14. Do you watch the O.C ?
apa tu?adei..

15. Do you know anyone named Steven?
Steven Spielberg...:p

16. Are you a jealous person?
haha..ya...

17. Name a friend whose name starts with the letter ‘ A ‘?
Aslindah..

18. Name a friend whose name starts with the letter ‘ K ‘?
Khairul..

19. Who’s the first person on your received call list?
(hp guna no maxis..) Yvonne..

20. What does the last text message your received say?
(hp guna no maxis gak) Cik kami ada kat bilik lecturer da ni..Azam SLP2

21. What was the last thing you ate?
nasi himpit wif rendang, sambal ikan bilis..n my colonel burger..

22. Will you get married in the future?
insya Allah

23. What’s the best movie you’ve seen in the past 2 weeks?
Connected...best eh..

24. Is there anyone you like right now?
ada..:p

25. Are you currently depressed?
a lil bit

26. Anyone ever said you resemble a celebrity?
ndak faham ni soalan..

27. What’s your main ringtone on your phone?
lagu korea..SUJU..

28. What should you be doing right now?
lepak2 ar..

29. Why did you answer and post this?
sebab saya mau hupdate ni blog...

30. Tag 5 people who would do this survey
-ady
-adry
-moon
-kak akma
-ain syaz

Monday, October 6, 2008

BACK to WorK

hari ini hari isnin....
hari ini hari raya ke 6...
hari ini budak2 sekolah da bersekolah semula...
hari ini abang2 n kakak2 semua g keje...
hari ini kakak nk balik UMS...nk g kelas...
tapi....
hari ini ak masih di umah....
hari ini ak bangun lambat...
hari ini ak tiada buat apa2 pun...
hari ini ak tengok tv jak...
hari ini ak tak buat Lesson Plan pn...

kenapa?? why??


sebab.....

ak masih cuti......:)

selamat bekerja kepada semua yang da stat keje...

mood: bosan!!

Sunday, October 5, 2008

my PA



PA = Pisonia Alba

actually, ku merindu sangat2 nk tgk Pisonia alba sekarang ni..da jd habit ak sekarang ni, klu nek keta g mana2, ku akan tgk landskap sekeliling..of course pokok yg ku cari mesti la Pisonia alba...:)

ak suka sebab namanya yang unik...cantik, menarik memang da boom...:p
pokok ni ada di sebelah studio SLP 2...bila dtg Unit Landskap, akn jupe pokok ni awl2...

tapi sebenarnya agak susah jumpa pokok ni di luar..huhu..ntah la napa....

erm..ada kisah di sebalik pisonia alba ni...btw, i like this tree so much..:)

ZiaraH-Menziarahi

assalamualaikum semua....

hari ni da masuk raya ke5...perasaan ak cam lama sangat da raya...rupanya baru masuk ari ke 5..rasa penat sangat di awl2 bulan syawal ni...biasa la kan..bnyk aktiviti..yang paling best, sesi kunjung-mengunjung la...

semalam, raya ke4 ada majlis hantaran@betunang di Kampung Ranggu...so, dlm tengahari da pegi sana...jupe ramai family...then, after asar, kitorg blah dr sana...destinasi seterusnye ke Open House my bestfren di Taman Ria...kwn2 yang lain semua ada di sana sudah..excited ni mo g sana...semua pn budak SMK Tawau batch SPM 2001...

untuk pengetahuan semua, tiap tahun kami akan buat acara mcm ni..sejak abis form 5..alhamdulillah, smpi skrg masih lg bertahan aktiviti ni..kira da jd cm budaya kami pulak..best gak la..kiranya reunion + berhari raya ..2 in 1 la...:p

mula2 kami buat aktiviti mcm ni tahun 2001..tak ingt after or before SPM...masa tu budak2 lg kan...ramai2 gak yg pegi..tp biasa yg pompuan ckit jek...masa tu naik bas la g mana2...jalan kaki pn ada....memang sangat penat..n rumah terakhir mesti kt umah ak..sebabnya, ak takkan kena marah bila balik lewat..:p

then, kami masuk Matrix...masa ni ramai sangat anggota..kumpul semua budak2 tawau..kiranya bukan bdk SMK TAwau jek..ada gak budak SMK KUhara n SMS LD..klu tak silap la..pengalaman tak dpt ak lupa tahun tu bila terpaksa langkah palang di tengah2 jalan tu..adei...punya la teruk..ngn baju kurung lg..huhu...

after matrix, semua masuk U...masa 1st year, da besar ckit la kunun...da naik keta..tahun tu rasanya ada anak bekas pengetua SMK Tawau..aku baru kenal masa tu...tapi rasanya tahun tu tak best sangat..ak ada gaduh2 ckit..muka monyok jak..haha...tp ngn kwn2 lain ok jak....

then, 2nd year, kami tak buat kot..ntah la..bz sangat kali..tp ada jugak kwn dtg umah...then kami g KFC mlm tu...juz 4 of us...

3rd year ku d UPM, for the 1st time aku tak balik raya...huhu..punya sedih...ak raya kt Penang....sedih2 gak tp ada la pengalaman raya di tmpt orang...

4th yeaR, kami kembali buat aktiviti ni..semua pn da nk abis stadi kn...best sgt la time tu..semua cbuk crita cm mana after stadi ni...

tahun lalu pn seronok sgt..ak selalu bermasalah..selalu da plan cantik2, tiba 2 ak juga yg tak dpt join..hihi...tp last year, ak lari dari satu majlis di umah...tp kakak2 yang lain tau jugak...dpt green lite gak la..seronok la tahun lepas...semua crita pasal kerjaya masing2...ak masa tu cuma kerani cabuk jek..:p

tahun ni walaupn jumlah orang2 yang menyertai berkurangan, tp masih diteruskan..ada kwn dr jauh yang join..itu kali pertama dia join kami..seronok la...walaupun penat sgt tapi berbaloi...lama lg nk tggu tahun depan..tu pn klu panjang umur..ak rasa rugi sgt klu miss beraya+reunion ni...

smlm ada gak, mak sorg kwn ni ckp, agaknya klu kami semua da khwn, nk buat cm ni lg ka??hihi...
ak harap masih boleh diteruskan..n harap2 ak dpt suami yang sporting...yg ble join cm ni..:p

so, kesimpulannya, raya tahun ni best gak la...:)

p/S: cik Santai selalu tak pernah lg join kami..huhu..:(

Sunday, September 28, 2008

Kemas Umah...

28 Ramadhan ...

alamak! insyaAllah, 2 hari lagi puasa..sangka lama lagi..:p
persiapan raya?? erm.td da kemas umah ckit...
lap almari n barang2 kt dalam tu jek..
esok2 tak tau nk buat apa lg..hihi...

maybe, esok ak takde kt tawau..
mau g Kunak..
raya di sana..:)
excited pl ni...:)

selamat berpuasa kengkawan..2 hari jek lg..chayok2!! :p

Saturday, September 27, 2008

Location: TAWAU

salam....

alhamdulillah...after a few hours of tired journey, finally i've reach my hometown..:)
sangat2 hepi...
smpi umah terus je berbuka pose..hari ini berbuka pose pd pkl 6 lebih2..awal sejam dari peninsular..
orang pertama aku cari, mesti la Wawa..my bb gurl yg ak jaga agak lama before ak sambung DPLI ni..tapi malangnya, dia agak blur..dia tak kenal ak da..huhu...
tp after a few moment, kami da jadi "kawan" semula..:)

ku sangat penat.so tak ble nk post entry panjang2...
maybe, tomorrow or lusa, ak akan ke KUNAK..berhari raya di sana..:)

salam aidilfitri semua..
hati2 balik kampung k...:)

Wednesday, September 24, 2008

:p

New Layout

i've changed my layout..:p
tqvm to Cik Santai Selalu for her kindness...
ak da bosan melihat layout ku yang kaler kelabu+pink itu..
walaupun itu kaler paberet ku..:p
new look, new soul...:)

Tuesday, September 23, 2008

SaJak

Last week ak + En.Lizam bagi tugasan ngn student ni..subjek Etika Kerja..da masuk tajuk komunikasi..nk tau apa tugasan dorg??.......

jeng jeng jeng....mendeklamasikan sajak......

so, semalam (ari selasa), tiba lah masa utk student ni mendeklamasikan sajak..tak sabar ak nk tengok...so excited..:)
student ada 27 orang jek..so, dlm masa 1 jam pn da boleh siap..dorg pn pilih sajak2 yang pendek2 jek..keseluruhannya OK...semua pn berani utk tampil di hadapan..cuma penyampaian tu masih boleh dibaiki...
student ak yang paling senior ni memang ada suara yang best..sajak yang dia pilih pn best..
student yang agak2 kurang perform, terpaksa dipaksa utk mendeklamasi sajak sekali lagi..after raya ni la..:)

lagi, dorang ada tugasan tambahan..kena cari lagu-lagu raya..nnt lepas cuti nk buat ala2 open house..dorang kena nyanyi karaOK..brilliant gak idea En.Lizam ni..hihi..nyway, ak memang suka cara dia mengajar..spontan pn boleh..hope 1 day nnt, ak pn boleh jd mcm dia..:)

mood: Hepy..tgh dgr lagu raya...:p

Monday, September 22, 2008

Cik Santai Selalu

Peh! special giler cik santai ni kn...ak buat entry khas utk dia..:p
mo tau kenapa??
sebab aku kejelesan sama layout page nya ni...eee..bikin geram bah..ak mo jugak mcm ni..tp ku ndak berani mo tukar..nnt hilang semua widget ku..penat tu ak mo membuat balik.
aku tggu cik santai ni online..tapi teda pulak..adei....
kali belum balik eskul..:p
nnt2 la ku tuntut ilmu ngn dia...:)
mo crita ckit pasal cik santai ni la...
dia ni rakan seperjuangan di SMK Tawau..sama2 budak baru..tapi dia lagi baru dari aku...ak masuk awl seminggu@ 2 minggu dari dia...
mula2 tu, ndak jugak kami rapat..biasa2 jak bah...dia ada geng dia sendiri..
aku pun ada geng sendiri..tapi namanya juga satu kelas kn...
yg paling aku ingt pasal dia ni, kami selalu buat keja lain time subjek Bahasa Melayu..
selalu ni becerita2...lagi2 klu cikgu suh masuk di bilik dekat library tu..becerita la kami tu..
pasal Westlife la..pasal orang tu la..orang ni..nasib baek ndak pernah kantoi sama cikgu..:p
naseb baek juga cemerlang jugak kami SPM BM...:p
rindu jugak ak ngn cik santai ni..rindu ngn pengamburnya..dia la kwn yg paling rajin n cepat membalas2 surat2 ku masa aku d KML..baru tu kn, kami belumba lagi tu siapa dapat tulis page paling bnyk..smpi 4-5 page bah..ntah apa2 jak kami cerita...:p gilak eh...
pernah jugak kami chatting berjam-jam lamanya..haha...mcm2 jak boleh dicerita..berdakwah jugak la lebih kurang..:p
erm..cm bnyk sudah ku crita ni..padahal, ak mo cakap ak kagum jak bh ngn layoutnya ni..:p
p/s: perasaan ku masih sama seperti entry sebelum ni..:(

Salah ka aku?


erm....tengah teda mood la...kacau la perasaan ni...huhu...

hope rasa ini cepat berlalu...angin, tolong la bawa dia pegi...aku tak mau ingat da...

Simen Ferro

Penat!!
tu je yg dapat aku katakan...sabtu lepas, pagi2 lagi da kuar g kolej terchenta..:p
sebab ikut perancangan, ikut kursus pendek Autocad..tapi lain pulak yang terjadi..
Autocad tak jadi sebab pc yg ada dlm makmal tu baru tukar..org yg bertanggungjawab tak sempat lg nk install..adei...

so, kami pn membawa ati yang lara ke bahagian nurseri..tengok2 ada lagi satu kursus pendek..membuat simen ferro...orang kata da alang2 di kolej tu, ikut je la kn.kami pun join..excited gak..yelah..sebelum ni tgk je student buat..kali ni kami pl yg buat..baru pl tau, susah gak buat benda alah tu...penat melepa simen tu..:p

tapi ok la jugak..dapat belajar benda baru..:) maybe ble buat sendiri pada masa akan datang..nak buat set pondok cendawan la..:p

sebenarnya kursus pendek simen ferro ni stat minggu lepas lagi..proses pertama adalah membuat kerangka dari dawai BRC..susah gak tu..kena ati2 gak..dawai tu ble mencederakan gak....
fasa kedua baru la menyimen..tu pn utk lapisan pertama jek..lepas 2-3 ari baru ble buat lapisan kedua pl..:)
lps tu baru ble buat corak pada simen ferro tu gak..ble la corakkan cam kerusi yg cam batang pokok tu..

wah! excited la nk tggu simen ferro tu siap..kitorg buat satu set meja + kerusi...harap2 sempat siap before abis praktikal..:)
enjoy dis picture k!














Friday, September 19, 2008

Kisah semalam

semalam....
aku agak tak sihat sedikit..ops! bukan sedikit..tapi banyak..tiba2 jak ni berangin jak badan...mungkin sbb ak minum minuman berkafein masa berbuka tu kn..kepingin bah..lama ni ndak minum..:p
masa ak tunggu waktu isyak, stat sudah angin minta dikuarkan dari badan..
lain jugak la caranya..mcm mo muntah...
ak anggap biasa2 jak..selalu jugak kan..
sekali, makin lama makin teruk..last2 bukan mcm mo muntah, memang temuntah terus! huhu..
eeyak! jijik eh...ak paling ndak suka muntah...argh!!!
lepas tu, ak kepenatan...tp ak buat juga preparation...sdh jugak ak telan panadol sejibik...itu pn Kak Su yg syorkan..biasanya liat ni ak mo makan ubat..tp smlm trus jak ku telan..takut kali kan makin melarat...:p
ku sangka ok la lepas tu..rupanya ndak jugak..ak terima jak la..aku buat jak keja ku...
jam 12 cm tu, ak mo tdo sudah..mata blum ngantuk, tp ak mau juga baring2 sdh...
ngam2 jak baring2, kena kol la pulak...
kawan merangkap senior ku di KML.....
sembang punya sembang, terkeluar la masalahnya....
adei bah...kesian jugak dia...
dia cakap dia masih ndak boleh lupa ex gf dia...ex gf dia da khwn..dia cerita la zaman dia sekolah..aku kenal dia pn masa sekolah..masa tu ada lawatan g sekolah dorg...(aik..ak ni balik2 mengimbas zaman sekolah pl..:p) bnyk jugak la connection ak ngn dia ni..ak tau jugak cerita dia ngn ex-gf dia...
cuma kan, ak terkilan sedikit..walaupn dia tak salahkan ak (mulut dia ckp mcm tu la..) tapi ak tau sedikit sebanyak ada juga dia salahkan ak tu..huhu...
bukan apa bah..dia cakap punya la dia mencari ex-gf dia tu kn..dia cari dlm fs..sejak dia abis stadi..ari2 dia search...rupanya nick name yg ex gf dia guna lain..patut la ndak jumpa...
lepas tu, ak ada pl add dia...ak bg tau ak kenal ex-gf dia.....masa tu ak tak tau lg dia tgh cari org tu..dia ckp dia ada antr mesej...minta no tpon ex-gf dia..tapi ak masa tu betul2 ndak perasan..mungkin lama ak ndak online kan....
lepas tu, dia pulak g kerja...lama juga dia tak online..
after dia balik, baru dia online semula...
dia tny ak pasal ex-gf dia...
bad news is, ex-gf dia da khwn......:( ak sendiri pegi khwn ex-gf dia..
masa tu mana la aku tau cm tu sekali cerita dorg kn....
erm....tapi tu la bah kn...memang teda jodoh...mau buat cam mana juga...
pasrah jak la......
itu jak ak mampu cakap ngn dia....:(
hope kwn ku tu sabar jak la...
disebabkan dia kol, ak kelewatan la jugak tdo..huhu..
tapi ndak pa la bah..menolong kawan mendengar masalahnya kan...:P

Upin dan Ipin

perkara pertama aku buat selepas di observe pada ari ni??

online la..:p bukan la..tadi ak merehatkn diri sekejap..sgt sekejap...actually cm tak berapa sihat ari ni..ntah la napa..bukan gak sbb kena observe..dr smlm lg..after berbuka puasa..:(

takpela...menghapuskan dosa-dosa kecil kn..:)

video ni saja jak..ak suka tgk kartun ni....:)