Sunday, November 30, 2008

Makanan Tengahari Ku

Pagi Ahad

di pagi ahad yang sibuk...

sibuk ke??
agak jugak la...
ramai org nk kuar g town..
tak pn g Giant..
maybe gak g Semporna, Kunak, Lahad Datu or Kota Kinabalu..
maklumla..cuti sekolah kn..
yang pelik ada gak org2 yg berpakaian uniform keje..
alahai..senasib le kita ek...

trreeet...
pintu ditolak...

Me: cam kenal la...
dia : eh..ada lagi ko cni..
Me : biasala bang..cari makan...hihi..
dia : sudah abis ka?
Me : sudah..tunggu POSTING jak...

argh!!!
POSTING...POSTING...POSTING....

bile nk tau result ni???
:(

Saturday, November 29, 2008

TwiLighT



huhu..sangat2 teringin mo nengok cerita ni...
sebab crita ni ada my fav actor...
suka sgt time dia belakon dlm Harry Potter...



ni na dia....




Teda sapa mau ajak tengok ka??:p

Thursday, November 27, 2008

Have a safe journey

today kn, my kawan kn, nk g jauh kn...

sedih la jugak kn...

tapi tak pe la kn...

mesti ada hikmah kn...

ak redha je la kn...

so, saje la kn..

nk wish dia kn....

semoga selamat smpi....

n cepat2 balik2 tawau ek....:p

MOOD : teda mood....hahahaha

Tired

huhu...lama tak hupdate....

bz la lately ni...
buka gak blog ni tapi tak sempat nk hupdate....

ari ni sgt letih, lapar, sakit kepala....
early morning Boss da bg task..
dlm fikiran ak senang jek...
so, ak lambt2 la buat..

ak wat keja pembersihan..ala..ak kan bibik jugak kt sini..:p
da jd rutin keja ak..
cuma ari ni kena lebih bersih la sbb dgr2 ada pelawat nk dtg..
(hope ada lg enchek yg hensem tu dtg..:p)

ari ni pn bnyk gangguan..
ade kol dr customer..tny pasal invois ape ke benda..wat ak pening je nk cari mana..
da la nk urgent pl...ceh! semua nk urgent.menyampah...

berbalik pd task yg Boss bg..
bila ak da stat buat, fuh!!
bukan la semudah yg ak sangka.....
duk pn bwh ekon..mata tak ble tahan..kena la jd miss specky pl..
nasib bek bw c specky tu..hihi...

finally, keja yg Boss suh dapat siap..
hope Boss sukses la ngn proposal dia..
bleh ak minta belanja lebih2...(ketawa tahap gajah..)

ak da tired sebenarnye..
yelah..lama duk menghadap monitor tu...
lepas tu kena OT pl..
kengkawan yg g taklimat tak balik2 lg..
adei...
(korang cepat la balik!!!)

Friday, November 21, 2008

Girly things

31 girl questions...
.
Do you straighten your hair everyday?
- haha..no la..i like the way it is..
.
What's your favorite girly magazine?
- Wanita, Dara, Remaja, NUr...etc
.
Would you kill for chocolate?
- haha..gilak...
.
Jeans or skirts?
- Jeans la...leceh la pakai skirt..
.
Do you wear clothes/shoes/jewelry that's uncomfortable?
- kalau terpaksa...huhu
.
Did you ever spend all day/night getting pretty for a guy?
- haha..belum pernah lagi...simple itu menawan...
.
Would you leave the house without makeup on?:
- ya..everyday...
.
On a scale of 1-10, how fun is shopping?:
- adei..time bnyk duit, 10/10 la..time teda duit, 1/10 la..window shopping best gak
.
Are you spoiled?
- mengkali la..hahaha..
.
Do you think lipgloss is the best?:
- hihi..ku lebih suka lip balm...malas eh mau mengkilat2...:p
.
Do you freak out if you miss your favorite show?
- kali la...klu memang itu my fav sangat2...
.
Do you yell a lot?
- haha..ya kali....
.
How long does it take you to get ready?
- masa praktikal, 10-15 minit...
- masa keja skrg ni, 5 minit jak..:p
.
Do you wear sweatpants/pajama pants to school/work?
- no la...
.
Accessories make the outfit; true or false?
- lu fikir la sendirik..:p
.
do u like skater boys?
- suka2...tapi teda kwn pn skater boys...
.
Is pink truly the best color in the entire universe?:
- haha..ndak jugak....
.
status?
- complicated....
.
Do you often wish there was something you could change?
- yup.."their" hearts...
.
Gold or silver?
- silver.
.
The guy that you like/love/whatever, what does his name begin with?
- anonymous
.
Do you dress up too much for holidays?
- no la...simple2 jek..memudahkan pergerakan
.
Do you like wearing dresses??
- dolu2 masa kecik2..besar2 ni teda sdh...
.
On a scale of 1-10, how much do guys confuse you?
- 10/10...:p
.
What makeup could you not live w/out?
- lipbalm....nnt lips kering..huhu

Kursus kawen

akhrnya kt sabah ni pn org nk kawen kena g kursus kawen...haha...
before ni, malas nk terlibat ngn kursus kawen..sbb dengan bangganya ak kata, kat sabah tak pyh kursus kawen pn ble kawen...
tetiba pl, kena juga ikut kursus kawen tu..adei...

ceh...cm la ak nk kawen dlm masa terdekat ni..poyo je ayat...
saje je..yelah..benda ni bagus gak kan..bagi preparation utk org2 yg bakal berkawen...biar kadar perceraian tu tak meningkat...
sekarang ni bosan ngn kisah artis bercerai...
sumtimes pasangan yg nmpk cm ok jek, last2 cerai gak..
biar la dorg..tu masalah dorg kn..siapa ak nk peduli??:p

selain kursus kawen, ujian HIV pn da diwajibkan..3 bulan before kawen pl tu...
means, tak ble la nk khwn tiba2...haha...

last year abg ak kawen kejap je take time..bila aunty da setuju terus je abg antr rombongan g merisik..lps sebulan antr hantaran, dorg da nikah...
senang je kan..klu da jodoh kn..da Allah tentukan cm tu, senang je semuanya...

agak2nye ak cmner pl ek??
i wonder la....hahahahaha...

Mood : Tak nak fikir masa depan..sebab ianya sgt menakutkan...:(

Thursday, November 20, 2008

Rindu

Rindunyer....

rindu pada sape??

rindu ngn geng karas masa DPLI Sem 1..(Nina,Idris, Jepp)
rindu ngn geng karas masa DPLI sem 2..(Nina, Kak T, Kak Liya, Evon)
rindu ngn boys DPLI...(Idris, Jep, mudin, Duer n aswaz)
rindu ngn DPLIans yg lain...(ade 46 org semuanya..tak dpt nk list kn..huhu)
rindu ngn housemate di Taman Sri Aman...(Kak Su, Kak Ihan n Mar...)
rindu ngn pensyarah2 di Kolej Komuniti Masjid Tanah..
rindu ngn student2 ku...

Munirah @ Achu = budak kecik molek jek..actually she's older than me..
Jannah, Sureena = budak comel lotey ni suka sangat sakat2 ak.
Pali, Aris = budak stylo dlm kelas..manja gak..tak ble kena marah..suka sgt wat muka..
Azam, Suhaila, Hanim, Saran = Student yg brilliant, bnyk membantu,baek...
Lisa, Sakinah, Liza, Epy, Eja = Girls yg baek...
Demang, John = budak yg agak2 nakal...suka menyakat gak..

ramai lagi student2 ku..
dorg ni la student 1st ak..
ntah ble dpt lagi tak student cm dorg..huhu...

adei..rindu sesangat la ngn ramai org ni...:(


mood: Rindu sesangat gak ngn WaLL E...

Another Day



5.00 am: patutnye da bgn..tp tdo lg..tak dgr alarm berbunyi..huhu..

5.30 am: wake up dengan terkezut…(nasib baek da gosok baju mlm td…)

6.00 am: da lambat..jd Miss Specky je la ari ni..mata sembap la..huhu

6.30 am: masuk keje…kira jualan bebudak manual..kemas2 kedai..sapu and mop lantai

8.00 am: sarapan pagi ngn Perl CafĂ©…

9.00 am: kira duit shift malam…

10.00 am: print checkout runcit…tekan2 kalkulator.pegang2 pen merah..cam ciGu la pl..

12.00 am: baca paper..online jap…

12.30 am: ngantuk sdh..haha…

1.00 pm: jaga kaunter runcit….plan mau g mana ni petang..tggu waktu balik je…

3.00 pm: Shift pagi da abis..yeye!!! wanna go home..tapi tak ble lagi..

3.30 pm: kira duit shift pagi pl…

4.00 pm: kemas peti ais..g stor amek stok minuman yg kurang…

4.30 pm: balik…


1 more day ari keja berlalu….:)

Sepetang di Bandar Tawau

Kemaren dulu ak n kengkawan yg keje syif pagi, plan mau kuar jenjalan...
ak ok jek..sbb lama jugak ndak bejalan kan...
ari2 bejalan tapi dlm keta jak...
lain juga klu bejalan kaki kn..
dipendekkan cerita, kami naek bas jak g stesen bas Tawau..
ni stesen bas utk yg domestik la..
klu yg mau g luar2 cm Lahad Datu, Kunak Or Kota Kinabalu, lain jugak stesennya...
lama ni ak ndak pi stesen bas Tawau tu..
dulu2 zaman sekolah, sana la tmpt pertemuan..klu bejanji mau jumoa di BAndar, tggu di Bangunan MARA tu la...
teringt pl zaman dulu2..zaman muda2..:p

dari stesen bas tu, kami bejalan la p Sabindo...ketawa jak keja bh...biasa la..kwn2 ku semua gilak2 juga..:p
memang ada satu funny thing yg buat ak gelak tak pndi berenti..smpi sakit peyot bah..adei...punya la jugak lawak..tp ndak pndi ak crita di sini..biar la kami2 jak yg tau..:p

di Sabindo tu, kami p pasar Rom...ataupun lebih glamer, ROMBENGAN..ni org Tawau jak tau..di Semenanjung dorg panggil BUNDLE...lama jugak ak dak p jalan2 sana..dulu2 pernah p jugak tp di ice box la..tempat ni jual baju2 n barang2 yg terpakai la..klu pndi cari, jumpa jugk brg yang ok...baru2 ni pn ada masuk dlm paper Utusan Borneo pasal pasar Rombengan ni..hihi...
jangan ndak tau, kaya2 jugak org yg menjual di rombengan ni tau..
smpi boleh naik haji lagi..rezeki halal kan...

lepas dari sana, kami p minum ABC...ak pilih ABC buah..penuh gilak tu mangkuk...smpi tumpah2..penuh ngn buah..ada kelapa lagi..memang best la..berbaloi la bh dgn harganya..RM 3 per mangkuk...ada juga kami makan makanan lain...best la..kenyang banget petang tu..

ku balik umah before maghrib la..nasib baik tak kena soal selidik...:p
dorg tau jugak ku p mana..hihi...
kesimpulannya, ku kehepian petang itu..:)

Monday, November 17, 2008

..L3Laki oh LeLaki..

"Lelaki ini..yang selalu mencinta mu..selalu..tanpa ragu...lelaki ini yang selalu memuja..hanya diri mu..yang bertakhta dalam sanubari ku...."

(petikan dari lagu Lelaki Ini-Anuar Zain..)


anuar zain? erm..once upon a time he was my favourite singer..napa ku suka dia?sbb dia ada gaya lelaki macho, maskulin, yg boleh mencairkan ati wanita..cewah..tp tu dulu la..seiring dengan pertambahan usia dan perjalanan masa, ku sedar, dia bukan la typical lelaki yg ku minati..lagu2nya pn aku cepat sgt bosan..whats that all about? dunno..i'm juz not interested wif him anymore..hihi..


ku tergerak nk menulis ni setelah membaca beberapa blog milik insan yang berlainan gender dgn ku..dua daripadanya adalah insan yang bergelar suami dan ayah...sebenarnya ku menyimpan rasa kagum kepada mereka..sbb mereka tidak malu untuk mempamerkan "kejiwangan" mereka d dunia cyber ni..dorg tak malu pn nk ckp pasal perasaan dorg terhadap isteri dorg..klu dulu mgkn aku akn ckp, poyo nya lelaki ni..cm la dia sorg ada wife..tp skrg, ak rasa jeles pl ngn wife dia tu..sbb dia ada sorg suami yg tak segan nk tunjukkan kpd dunia rasa sayang dia tu..bg aku bukan senang nk jumpa lelaki cm ni..


berdasarkan pengalaman sendiri, aku jarang jumpa lelaki yg minat menulis..sejak zaman sekolah, berapa org jek la kwn yg suka menulis..suka membalas surat..membalas emel..susah nk jumpa! huhu...alasan dorg sbb lelaki tak suka benda yg remeh temeh..suka ckp direct..lebih suka face to face..huhu...sedangkan dlm surat tu lg ble crita segala2nya kn..ntah la..tu persepsi masing2 la..


berbalik kpd crita lelaki2 itu, aku memang kagum la..dorg ada cara sendiri nk sampaikan rasa syg dorg kpd insan2 yg dorg syg..mgkn lelaki cm ni la yg aku tertarik..hihi..mgkn je la..tak tau la esok2 bosan pl..hihi..dlm dunia blog ni pn, aku ada beberapa org rakan lelaki yg mempunyai blog..ady n fuadsukardi..masa mula2 ady bg tau aku dia ada blog, ak sbnrnya cam tak percaya..bila baca tulisan dia pn, ak rasa ayat tu bukan ayat dia..bukan aku underestimate dia, cuma aku rasa susah mau percaya lelaki cm dia yg keluarkan ayat2 cm tu..ady ni bukan la jiwang tp ayat dia memang best ak rasa..hihi..mgkn selama ni aku tak jumpa lg lelaki yg suka menulis kn..tp, akhirnya ku percaya juga..hihi...

sorg lg, fuadsukardi..dia adalah antara insan yg membaca tulisan ku d blog fster..rasa malu juga bila dpt pujian dr dia..hihi..tp sedikit sebanyak dia tertarik utk membuat blog sendiri..dan skrg dia pn da aktif menulis..hihi


tak salah mengekspresikan perasaan melalui tulisan kn..biar la org nk kata apa pn..jiwang karat ke..cengeng ke..tapi itu hak diri kita..tulis la apa2 pn selagi mampu..sbb ada juga org yg langsung tak mampu menulis...huhu..

kepada lelaki2 yg suka menulis, keep on writing k!


(entry ini sudah berkulat..baru ari ni mau publish..:P)

Alahai friendster....

cam berhari2 sdh fster ada prob kn??
napa ya?? lama jugak under maintainance...huhu..

dpt buka pn tapi ndak sempurna..
ada ka patut friend list ku 53 org jak..adei...
ada jugak org add ak sdh..
klu ak, malas la mau add2 org..
ku rasa ok jugak balik tu nnt..:p
(klu ndak OK, jadi OKU la..)

erm...
mau sambung wat keja la...

mood: bengang layan org DEGIL...:p

Thursday, November 13, 2008

...ada apa dengan perut?...

huhu...
ndak bestnya ari ni....
rasa ndak sihat sgt2 ni...
mau balik, tp ntah la...

masih juga buat kerja...
tp bila sakit tu datang, adei...

mau rehat2 la dulu....
a lil bored juga dgn fs blog ari ni..
teda yg best...huhu.....

Tuesday, November 11, 2008

Panas

ari ni terasa sgt panas pl..
di luar panas..di dalam pn panas...huhu...
klu basuh baju, memang best la..
konpom kering...:)
so, mlm nnt ble terus lipat jak...

napa ek ari ni panas betul?
adakah akan hujan mlm nnt?
wah..best jugak tu klu ujan..
best tdo..:p
tapi takut terlajak tdo pl..huhu...
ada juga alarm clock kn...
harap2 sedar la....

cuaca di luar tu memang boleh diterima klu panas..
yg didalam ni panas jugak bah..
aircond la ni prob...
mo di servis lagi kali..tp bila??huhu..
panasnya ku ni..

smpi dlm ati pn panas..haha...
tiba2 pl...

bnyk sdh minum air ni...
tp masih panas lg..
terasa cm mau p GENTING pl..haha..(alasan jak..)

bah..malas la sdh..makin panas pl...

Sunday, November 9, 2008

...First & Last...

FIRST REAL BEST FRIEND ::: Intan, Det (mase sek rendah)
FIRST SCHOOL ::: S.K Titingan
FIRST CELL PHONE ::: AlcaTeL
FIRST PET ::: miong nama KereLLa..
FIRST BIG TRIP ::: ndak ingat eh...
FIRST FIGHT ::: gaduh adek beradek n gaduh kazen mazen
FIRST CELEBRITY CRUSH ::: Nicky westLIfe kot..:p
FIRST TIME OUT OF THE COUNTRY? ::: masa kecik2..tak ingt umur brapa..
FIRST JOB ::: babysitter
EVERYONE HAS THEIR LAST::: words!!
LAST PERSON YOU HUGGED ::: Wawa
LAST CAR RIDE ::: ngn my driver..:p
LAST TIME YOU CRIED? ::: ada la beberapa mlm lepas..sedih..sob sob sob..
LAST MOVIE YOU WATCHED ::: Millionnaire First Love..nengok dlm lappy jak
LAST FOOD YOU ATE ::: nasi Kuning..nyum..nyum..
LAST ITEM BOUGHT ::: Dentyne..
LAST SHIRT WORN ::: Grey shirt..
LAST PHONE CALL ::: my PA
LAST TEXT MESSAGE ::: My PA jugak
LAST THING YOU TOUCHED ::: mouse..:p
LAST FUNERAL ::: ex bf punya mom...
LAST TIME AT THE MALL ::: Giant tu kira MAll ka? ari khamis lepas..
LAST TIME YOU WERE EXCITED FOR SOMETHING ::: Tadi..mau jumpa seseorang...
LAST PERSON YOU SAW ::: Rosmah
LAST THING YOU DRANK ::: RO water..
LAST PERSON THAT BROKE YOUR HEART ::: no one...
LAST TIME YOU WERE REALLY HONESTLY HAPPY? ::: Yesterday..

Saturday, November 8, 2008

i'm not a GIRL not yet a WOMAN..:p

1. Kecantikan seorang wanita ialah terletak sejauh mana ia dapat menahan (menjaga) malunya, sementara kegagahan seorang lelaki ialah terletak sejauh mana ia dapat menahan (menjaga) marahnya.

2. Orang yang membujang adalah orang yang belum menemukan penghibur duka dan dia baru memperolehinya dengan berkahwin.

3. Suami adalah orang yang mencari kebahagiaan hidup dengan menghilangkan sebahagian kemerdekaannya.

4. Wanita menghadapi banyak permasalahan sebahagian diatasi dengan berkahwin dan sebahagian yang lain diatasi setelah dia masuk ke liang kubur.

5. Mata yang paling indah tetapi juga harus diwaspadai adalah mata kaum wanita.

6. Jangan menyalahkan perasaan isteri anda kerana perasaannya yang terbaik ialah ketika ia menerima anda sebagai suami.

7. Perawan tua ialah wanita yang kehilangan kesempatan menyusahkan seorang lelaki.

8. Yang diinginkan seorang gadis dari dunia ini hanyalah seorang suami, dan apabila ia sudah memperolehinya, ia menginginkan segala-galanya.

9. Wanita bisa memaafkan suatu pengkhianatan suaminya, tetapi dia tidak bisa melupakannya.

10. Kecantikan wanita tidak bererti apa-apa dibandingkan dengan kemuliaan akhlak dan perilakunya.

11. Sebelum berkahwin, wanita hafal seluruh jawapan dan sesudah khawin, ia hafal seluruh pertanyaan.

12. Barangsiapa mengawini wanita kerana hartanya, maka dia telah menjual kemerdekaannya.

13. Wanita adalah bintang dan pelita bagi lelaki. Tanpa pelita, lelaki bermalam dalam kegelapan.

14. Wanita lebih cepat daripada lelaki dalam menangis dan dalam mengingatkan peristiwa yang menyebabkan dia menangis.

15. Wanita tertawa bila ia mampu dan menangis apabila ia menginginkan sesuatu.

16. Pudarlah kebahagiaan seorang wanita jika ia tidak mampu menjadikan suaminya teman yang termulia.

17. Wanita sangat berlebihan dalam mencintai dan membenci, dan tidak mengenal pertengahannya.

18. Wanita selalu tergolong manusia halus dan lembut sampai saat dia berkahwin.

19. Tidak mungkin seorang lelaki hidup bahagia tanpa didampingi oleh isteri yang mulia.

20. Wanita hidup untuk berbahagia dengan cinta, sementara lelaki mencintai untuk hidup berbahagia.

21. Kebijaksanaan wanita terletak di dalam hatinya.

22. Seorang wanita yang bijaksana menambahkan gula pada kalimatnya setiap kali berbicara denga suaminya, dan mengurangi garam pada ucapan suaminya.

23. Cincin perkahwinan adalah cincin termahal di dunia, sebab mengharuskan pemberinya mengingatkan harganya setiap bulan tanpa henti.

24. Sesungguhnya tidak ada wanita yang sangat cantik, yang ada ialah kaum lelaki yang sangat lemah bila berhadapan dengan kecantikan.

25. Bagi lelaki, yang terakhir kali mati ialah jantungnya dan bagi wanita adalah lidahnya.

26. Wanita tidak diciptakan untuk dikagumi semua lelaki tetapi sebagai sumber kebahagiaan seorang suami.

27. Pada waktu bertunang, lelaki banyak berbicara dan perempuan mendengarkan. Pada saat perkahwinan, perempuan berbicara dan pengantin lelaki mendengarkan. Sesudah perkahwinan, suami dan isteri banyak berbicara dan para jiran tetangga mendengarkan.

28. Setiap wanita mempunyai dua mata. Adapun wanita yang cemburu berlebihan mempunyai tiga mata. Satu di sebelah kanan, satu di sebelah kiri dan yang ketiga diarahkan kepada suami.

29. Wanita pada umumnya takut akan tiga hal tikus, munculnya uban danwanita-wanita cantik yang menjadi saingannya.

30. Isteri yang bersikap jujur dan setia kepada suami meringankan setengah beban kehidupan suaminya.

31. Seorang wanita menghadapi kesulitan apabila ia berada di antara lelaki yang dicintainya dan yang mencintainya.

Friday, November 7, 2008

Come & See Me..

i'm currently online from da petrol station...

di mana? salah satu petrol station yg ada di Tawau..:p

masa ak balik cuti raya ari tu, ak memang da terfikir mo cari keja before dpt tau posting mana2...jd, dipendekkan crita, ada dpt offer dr tempat keja lama...pucuk di cita, ulam mendatang..terima jak la kn...
ak sempat cuti2+rehat2 dlm 5 hari jak..tu pn 3 ari tu ak bejalan jak ngn Sis Siah N wawa..p Servey, Giant, Klinik n makan2..makan jak keja ku..:p

then ak sempat g Kunak pulak..tdo satu mlm sana..
balik2 Tawau terus keja...keja shift pagi...smpi la ari ni..
ari ni masuk ari ke 6 ak kerja...tapi cam lama sdh..yalah..keja lama ku jugak ni kn..biasa sdh..ada jugak yg berubah2 tp still ble adapt..customer2 pn ramai lg yg kenal ak...
siap tny, ak p mana? lama ndak jumpa..hihi...rindu ke??:p
tp paling ak tak ble lupa, ada satu abg ni tny ak p mana, lama ndak nampk kn..so, ak jwb, ak cuti...10 bulan..terus ni dia lain2...dia ckp lain jugak cuti mu 10 bulan..ada ka..mesti fikir lain2..uwaa...ak pg stadi bah bang...huhu..

aik...panjang pl mukaddimah ni kn...
erm...saja jak mo bg tau..klu ada bloggers yg di tawau mau jumpa, meh la dtg...:p
tp NO minta2 minyak free ya..haha....


Lipas VS Ulat GonggoK

salam....lama ak ndak update kan..kemalasan ak...ni pun saja2 jak...:P

mau tny kamu ni, antara 2 binatang ni kan, yg mana lg kamu sanggup pegang?
klu di bg 2 pilihan ni jak...
ak? klu boleh2 dua2 ndak mau pegang..huhu...takut!!!





mood: tengah ingt org yg takut ngn lipas..:p